"Coaching is een soort van APK voor de ziel."

Op welke manier help ik?​

In mijn praktijk heb ik 2 methodes die ik inzet om jou te ondersteunen en begeleiden in het oplossen van jouw problemen.  

En ik werk als begeleider bij opstellingen. Dat is een manier om inzichtelijk te maken waar de patronen vandaan komen en wat de mogelijke oplossing kan zijn om vrij te komen hiervan en nieuwe patronen naar jouw normen en waarden te vormen. 

Coaching. Dit doe ik met behulp van vragen volgens mijn eigen ontwikkelde methode om wijsheid op te diepen die je altijd al had, maar bijna niet gebruikt.

Hieronder leg ik uit hoe dit in z’n werk gaat.

Opstelling

“Als mensen begrijpen wat het probleem is, weten ze wat de oplossing is. Wanneer dit niet duidelijk is, maar wel weten wat de achtergrond is, kan er middels coaching helderheid worden gebracht. Maar wanneer de vinger er niet opgelegd kan worden, gaat het om het begrijpen met het hart. Hiervoor kan een opstellig inzicht bieden en de verstrikking begrijpbaar maken voor de geest. Dan weet iemand wat de verandering moet zijn om het probleem op te lossen.”

Een verstrikking of dynamiek heeft symptonen en vaak zijn mensen deze aan het bestrijden terwijl de oorzaak onaangeraakt blijft. Het kost niet alleen veel geld, deze gevolgbestrijding is van korte duur. Eén opstelling kan al zoveel inzicht geven omdat daar ook gevoel zichtbaar wordt, waar je met 10 gesprekken nog niet bent aangekomen.  

Hoe werkt het?

 • De cliënt (vraagsteller) formuleert een vraag om inzicht te krijgen in waarom de symptoom of probleem er is. 
 • Een opstelling kan op tafel worden gedaan met voorwerpen, wat ook in een coachingsgesprek kan worden gebruikt, maar de duidelijkheid komt voort uit representanten die hun gevoel verwoorden. 
 • De vraagsteller vraagt representanten voor elk familielid. Ze hoeven er niet op te lijken en ook het verhaal niet te kennen. Dit is zelfs beter omdat je dan nog meer informatie vanuit de energie verwoord krijgt.  
 • De vraagsteller stelt zelf de representanten op omdat hiermee het beeld van de vraagsteller helder wordt. 
 • De begeleider zal dan om de beurt aan de representanten vragen wat ze voelen en waarom ze een bepaalde houding aannemen of iets doen. 
 • Er zal zichtbaar worden waar de gaten zijn gedicht en wat er nodig is om deze te herstellen. 

Neem waar, kijk het aan, zonder oordeel. Het is zo geweest, dit verhaal had je aangenomen, maar hoeft niet altijd zo te zijn. Nu krijg je de kans om het verhaal te veranderen en andere keuzes te maken. Ook worden mogelijkheden zichtbaar en welke voor jou de beste oplossing is die je naderhand kunt integreren in je leven.

Klinkt dit onbekend, maar wel interessant in de oren maak het dan eens mee en meld je aan als representant.

Coaching

Ik help met mijn eigen ontwikkelde methode Reset & Connect. Het zijn vragen waar je over na moet denken. Hiermee reset je als het ware je programmering (conditionering) en connect met je innerlijke wijsheid.

Veel mensen zijn bezig met gevolgsbestrijding terwijl ze diep van binnen het antwoord weten. Ik help jou om bij dat antwoord te komen. 

Dit brengt helderheid en geeft richting waardoor gedachtes positiever en creatiever worden en je hierdoor andere keuzes kunt maken.

Veel mensen weten dat ze iets moeten doen maar weten niet wat. Ik help jou om het heft in eigen hand te nemen. Nu dat de zorg toch al te weten over laat, leer ik je welke emoties er zijn en wat er gebeurd als je deze onderdrukt. Zo kom je meer over jezelf te weten en kun je toekomstige problemen voor zijn dan wel zelf oplossen. 

Het is mogelijk om 1 gesprek te plannen of een strippenkaart van 5 of 10 x gesprekken te boeken.

1 sessie is een gesprek van 1,5 uur.

Wacht niet tot het te laat is!!!

7 generaties lang kan een trauma doorwerken en de oorlog was een groots trauma. Mensen hielden hun gevoel in en gingen op overlevingsstand. Mijn ouders zijn van net na de oorlog en ik ben dus pas de 2e generatie. 

Zoveel mensen zitten hier nog in gevangen. Welke vrijheid heb je dan als je niet kunt voelen hoe dat is?

Vaak komen mensen er pas achter dat ze al die tijd hun gevoel inhielden, doordat er iets naars gebeurt of iets dat als vervelend wordt beschouwd. Dán pas gaan mensen zich realiseren dat het anders moet. Veel mensen komen er pas achter op het sterfbed, maar er zijn er ook wat die er nooit achterkomen. 

Het weten wat jouw plek in je familiesysteem is (geweest) en het kennen van jouw wonden, is essentieel bij het streven naar een fijn en gelukkig leven. En ook het bewust zijn hiervan en hoe je dit inzet. 

Wacht daarom niet langer en vraag een opstelling aan. Dit helpt bij:

 • het maken van keuzes die beter zijn voor jou en je mogelijkheden geven om je leven anders vorm te geven.
 • het helder krijgen wie je bent, wat je wilt en niet wilt en welke richting je op wilt in je leven (ook goed qua studierichting of baan).
 • bewust worden van je emoties en gedrag die impact hebben op je relaties zowel prive als zakelijk.
 •  het verkrijgen van meer zelfvertrouwen zodat je je beter voor jezelf kunt opkomen (eigenwaarde) en dit ook kan inzetten in andere gebieden van je leven zoals het vragen van loon of uurprijs in je onderneming.
 • het uitwerken van jouw ware ambitie, niet wat je geleerd hebt, maar waar je hart naar uitgaat en hoe daar te komen.
 • je ondernemerschap waarbij je wilt achterhalen wat je precies wilt gaan doen of waar je meer focus op wilt hebben.