Systemisch werk

De golven zijn de dagen, de dagen van het jaar.
Het lijkt of zij vertellen, hoe het ons vergaat.
Maar de onderstroom, dat niemand ziet.
Bepaalt de richting, op elk gebied. 

– Stef Bos

Systemisch werk brengt je nieuwe inzichten over jezelf, je plek in je leven, werk en gezin, jouw onderstroom; de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem of elk ander systeem in jouw leven. 

Familie en inzicht opstellingen

Heb je in je leven een gevoel dat niet te verklaren valt, je zit niet lekker in je vel en je kunt je vinger er niet opleggen waar het vandaan komt?

Heb je last van terugkerende situaties, beperkte of negatieve gedachtes en belemmeringen?

Is jezelf zijn in jouw authenticiteit een obstakel en heb je het gevoel vast te zitten dat je niet vooruit komt naar waar je naartoe wilt?

Verlang je naar meer rust en stroming in jouw werk, gezin of zelfs in je onderneming?

Komen elke keer dezelfde patronen aan het licht in je liefdesrelatie of andere relaties in je leven?

Vindt je het lastig om los te laten, keuzes te maken en stappen te zetten?

Systemisch werk brengt je nieuwe inzichten over jezelf, je plek en jouw onderstroom; de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem of elk ander systeem in je leven. 

Het geef inzicht en het wordt voelbaar wat de dieperliggende verstrikkingen zijn die er in jou heersen waardoor er op verschillende vlakken terugkerende gebeurtenissen zijn en waardoor je niet lekker in je vel zit. Jouw onderstroom beweegt je en zolang dat niet matcht met het verhaal dat je nu leeft, klopt dat niet en dat voel je. 

Vaak gaat het ook om vorige generaties en een trauma of andere ballast dat nog 7 jaar na sijpelt. Alsof je aan een energetische ketting ligt en niemand de kracht heeft gehad deze te verbreken. Jij krijgt nu deze kans. 

Een opstelling zal inzicht geven in jouw vraag, waar jouw symptomen vandaan komen en waarom jij het verhaal hebt aangenomen dat je nu (be)leeft. 

Dit biedt ervaringen, inzichten en heling in jouw innerlijke proces, maar geeft ook rust in jouw familiesysteem. Dan kun jij een nieuw verhaal aannemen.

De investering is 112 euro ex BTW en voor de representanten – de mensen die aanwezig zijn om te assisteren bij een opstelling – is het gratis. 

Aanmelden van je vraag kan via de knop hieronder door een betaling te doen. In de agenda staan de volgende data mogelijkheden. 

We leven in familiesystemen, werksystematiek, onderwijssysteem, de politiek is zelfs een systeem. Wanneer daar in de onderlinge verhoudingen wat gebeurd, een verstrikking, dan ontstaat er een beweging om het systeem in stand te houden. Van deze beweging kan iemand tot ver in z’n leven last houden. 

Zo’n systeem stel ik dan op met mensen die iemand maar ook vaak iets representeren (representanten) en die bevraag ik. Waar mogelijk hef ik de beweging op door een zogenoemde teruggave.

Het zijn verhalen die mensen aannemen als waarheid en dat beleven en op den duur komen er dan vanuit het lichaam signalen die aangeven dat het niet klopt. Dit is vaak de hoofd-lichaam strijd die er dan heerst. We zijn in deze maatschappij zo op ons hoofd ingesteld dat veel mensen ziek raken door deze strijd. 

Een verstrikking of dynamiek heeft symptonen en vaak zijn mensen deze aan het bestrijden terwijl de oorzaak onaangeraakt blijft. Het kost niet alleen veel geld, deze gevolgbestrijding is van korte duur. Eén opstelling kan al zoveel inzicht geven waar coaching vaak alleen ter ondersteuning geldt. 

Hoe werkt het?

 • De cliënt (vraagsteller) formuleert een vraag om inzicht te krijgen in waarom een symptoom of probleem er is. 
 • Een opstelling kan op tafel worden gedaan met voorwerpen, wat ook in een coachingsgesprek kan worden gebruikt, maar ik werk liever met mensen (representanten) die hun gevoel verwoorden.  
 • De vraagsteller vraagt representanten voor elk familielid, ding of wat er dan ook maar nodig is. Ze hoeven er niet op te lijken en ook het verhaal niet te kennen. Dit is zelfs beter omdat je dan nog meer informatie vanuit de energie verwoord krijgt.  
 • De vraagsteller stelt zelf de representanten op omdat hiermee het beeld van de vraagsteller helder wordt. 
 • De begeleider zal dan om de beurt aan de representanten vragen wat ze voelen en waarom ze een bepaalde houding aannemen of iets doen. 
 • Er zal zichtbaar worden waar de gaten zijn gedicht en wat er nodig is om deze te herstellen. 

Heb je zelf geen vraag, maar wil je het eens meemaken als representant, klik dan op de knop hieronder om er meer over te lezen. 

Coaching

Ik help met mijn eigen ontwikkelde methode Reset & Connect. Het zijn vragen waar je over na moet denken. Hiermee reset je als het ware je programmering (conditionering) en connect met je innerlijke wijsheid.

Veel mensen zijn bezig met gevolgsbestrijding terwijl ze diep van binnen het antwoord weten. Ik help jou om bij dat antwoord te komen. 

Dit brengt helderheid en geeft richting waardoor gedachtes positiever en creatiever worden en je hierdoor andere keuzes kunt maken.

Het is mogelijk om 1 gesprek te plannen of een strippenkaart van 5 of 10 x gesprekken te boeken. 1 sessie is een gesprek van 1,5 uur.

Wacht niet tot het te laat is!!!

7 generaties lang kan een trauma doorwerken en de oorlog was een groots trauma. Mensen hielden hun gevoel in en gingen op overlevingsstand. Mijn ouders zijn van net na de oorlog en ik ben dus pas de 2e generatie na de oorlog. 

Zoveel mensen zitten hier nog in gevangen. Welke vrijheid heb je dan als je niet kunt voelen hoe dat is?

Vaak komen mensen er pas achter dat ze al die tijd hun gevoel inhielden, doordat er iets naars gebeurt of iets dat als vervelend wordt beschouwd. Dán pas gaan mensen zich realiseren dat het anders moet. Veel mensen komen er pas achter op het sterfbed, maar er zijn er ook wat die er nooit achterkomen. 

Het weten wat jouw plek in je familiesysteem is (geweest) en het (h)erkennen van jouw wonden, is essentieel bij het streven naar een fijn en gelukkig leven. En ook het bewust zijn hiervan en hoe je dit inzet. 

Wacht daarom niet langer en vraag een opstelling aan. Dit helpt bij:

 • het maken van keuzes die beter zijn voor jou en je mogelijkheden geven om je leven anders vorm te geven.
 • het helder krijgen wie je bent, wat je wilt en niet wilt en welke richting je op wilt in je leven (ook goed qua studierichting of baan).
 • bewust worden van je emoties en gedrag die impact hebben op je relaties zowel prive als zakelijk.
 • het verkrijgen van meer zelfvertrouwen zodat je beter voor jezelf kunt opkomen (eigenwaarde) en dit ook kunt inzetten in andere gebieden van je leven zoals het vragen van loon of uurprijs in je onderneming.
 • het uitwerken van jouw ware ambitie, niet wat je geleerd hebt, maar waar je hart naar uitgaat en hoe daar te komen.
 • je leiderschap waarbij jij bepaalt wat goed voor jou voelt, wat je graag wilt behalen en welke focus je nodig hebt om daar te komen.