Waarom we ons soms vergrijpen aan invulling

Ik las vandaag een stuk over de verdeeldheid in de wereld die er nu heerst; mensen die vanuit de ego de macht willen over land, volk of wereld, leven om te werken en worden geleefd en de mensen die naar een hogere frequentie transformeren en vanuit (ziels-)bewustzijn leren leven. Maar er zijn ook mensen gevangen in hun ego die de taal (nog) niet spreken van wat hun ziel ze aangeeft. Ergens horen ze het wel maar (her)kennen de alarmbellen niet en verdoven ze met invulling zoals sex, drugs en alcohol. Ze zijn blind voor de signalen van het hart en doof voor het geschreeuw van hun lichaam. Ben jij je bewust van deze alarmbellen?

Veel mensen gaan door diepe dalen en weten niet wat ze moeten doen om weer gelukkig te zijn. Ze raken er verstrikt in daardoor zichzelf kwijt in hun emoties. Het is niet erg, zolang je de levensvreugde behoud. Zodra deze wegvalt, ligt depressie op de loer.

Wat zijn dan die alarmbellen dat we aan het negeren zijn of anders gezegd, het gevoel van het hart onderdrukken:

– niet weten wie je bent en wat je wilt
– overeten
– ziek zijn en niet beter worden
– weinig tot geen slaap kunnen vatten
– meer alcohol drinken dan normaal
– verlichting zoeken in drugs of andere verslavingen
– overvolle agenda; continu bezig zijn
– overspanning; burn-out
– vastzitten in negatieve gedachtes en handelingen
– doelloos leven, het niet interesseren

Dit zijn de belangrijkste punten. Het kan zelfs voorkomen dat meerdere punten spelen om het gevoel te verdoven of als signaal wat het hart aangeeft. Veel mensen hebben het idee dat wat er gebeurt, dat vervelende gevoel dat onderdrukt moet worden, buiten hen afspeelt. Maar het is een signaal dat wanneer deze gezien wordt, men er bewust van is wat deze betekent voor henzelf, ze op een hogere frequentie doet komen. Je zal beter weten wat je wilt en gelukkiger zijn. Vaak is het zo dat met een traumatische gebeurtenis de bewustwording sneller kan komen, maar het kan ook door goed te leren luisteren naar jezelf, naar jouw intuïtie. Het kost tijd, soms wel jaren, maar de kunst is om open te staan en elke dag wijzer te worden. Als je steeds beter weet wie je bent, wat je wilt en waar je voor wilt staan dan leef je vrijer, blijer, zijn er meer mogelijkheden en ben je gelukkiger.

Gelukkig komen er steeds meer mensen die op een hogere frequentie leven en anderen hier ook helpen hier te komen. Ook hoop ik dat ik je daar een beetje bij kan helpen door je te wijzen op bovenstaande punten en via andere blogs zodat jij jezelf leert af te vragen waarom je doet wat je doet.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *