Vanuit liefde voor jezelf, leer je wie je bent.

Ik zat in de auto van werk terug naar huis en realiseerde me dat ik met 3 aspecten mijn leven op orde heb gekregen, zover dat mogelijk was. Deze punten zijn nu als een soort van basis in mijn leven. Deze heb ik aangenomen toen ik niet lekker in mijn vel zat zodat ik iets had om gericht aan te werken. Ik denk ook dat hooggevoeligen dit als speerpunten kunnen gebruiken om wat structuur te creëren in de zoektocht naar henzelf. Waar heb ik het over?

Als één van de of alle 3 niet beantwoord kunnen worden, dan is hiervoor tijd nodig. Ik zal verderop uitleggen hoe je dit kunt behalen.

Welke 3 punten bedoel ik:

1. Gezondheid

Gezondheid, zowel geestelijk als fysiek, is essentieel in het leven. Dit omvat ook de mate van bewustzijn. Wanneer je last hebt van zaken dat door een hoger bewustzijn als voordeel kan worden gebruikt, is aandacht hiervoor nodig. Je hebt dan als het ware tijd nodig om dit te leren. Fysiek is wat beter vatbaar omdat fitheid, een gezonde levensstijl, meteen of in ieder geval snel te constateren is. Slechte gezondheid heeft meestal als doel “gezond(er) worden”. Dit is geen levensdoel, maar valt onder bewust worden van de eigen rol in dit proces.

2. Een levensdoel

Een levensdoel, je ei kwijt kunnen, geeft richting aan je leven. Dit kan zijn door het werk wat je doet, als hobby maar ook als levensstijl. Wanneer je geen doel hebt wat je uit jezelf geeft, kan dit later gaan wringen. Als dit doel “van het leven genieten” is, geef je dit niet vanuit jezelf maar eigen je het toe. Dat is niet hetzelfde. Ook vergt het een zekere mate van kennis wie je bent en wat je wilt in dit leven. Wanneer je het wel weet, sta je met een andere energie (bewuster, open voor liefde en geluk) in je leven.

3. Genieten

Genieten kun je op vele manieren doen. Maar ik bedoel de manier dat je het vanuit je buik voelt, als vlinders. Een vorm dat voortkomt uit het binnenste van jezelf. Dit gebeurt wanneer je vanuit dankbaarheid leeft, je leven lief hebt en je jezelf het allerbeste gunt.

Om alle 3 de aspecten te (leren) beantwoorden, start je bij zelfliefde. Je zou het niet zeggen maar wanneer je niet lekker in je vel zit, zullen de 3 punten moeilijk te beantwoorden zijn. En al komt er wel een antwoord, dan wordt deze niet gevoeld (want het nare gevoel zit in de weg).

Vanuit liefde voor jezelf, leer je wie je bent. Je leert jezelf te accepteren, respecteren en grenzen aan te geven (zeer belangrijk op geestelijk vlak). Ook weet je dan beter wat je wilt en niet wilt zodat je beter voor ogen hebt waar jij je ei – ziel en zaligheid – in kwijt kunt. Hier vanuit is het nog maar een klein stapje naar kriebeltjes in je buik krijgen van dankbaarheid en liefde omdat het leven, jouw leven, zo ontzettend fijn is.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *