Zelfliefde is het antwoord tot een fijner leven

Zelfliefde. Een onderwerp waar veel mensen het niet openlijk over durven te hebben. Het wordt vaak bestempeld als egoïsme, terwijl iedereen dit wel nodig heeft (tot op zekere hoogte). Als we dit niet zouden hebben, dan zijn we de deurmat van anderen. Sterker nog, dan leven we iemand anders z'n leven, want dan Zijn we niet, maar staan zo afgesteld op de buitenwereld dat het een toneelstuk is. Een overlevingsmechanisme om op een punt te komen dat je denkt.. wat ben ik toch aan het doen? Wie ben ik nou werkelijk?

Van het weekend, bij de live dagen van het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol, kreeg ik een mooi inzicht. Er was een familieopstelling op het podium over de familie-lijn. Dat als je systeem/jij op slot gaat door moeilijkheden dat je dan automatisch weer goedkeuring vraagt aan je ouders. Dat als je in angst vervalt of verdriet je weer antwoord wilt van je ouders, in de kind-rol vervalt.

Wat je dan nodig hebt, is dat je je zelfbeeld herpakt en weet dat het nu anders kan. Eenzaam is eigenlijk 1-samen. Jij met alle ouders achter je. Wat zij hebben kunnen geven, hebben ze gegeven. En wat je mist mag je aan jezelf geven. Zelfliefde is dan het antwoord. Het einde van het gevangenschap en het begin van vrijheid. In vrede met jezelf zijn zonder goedkeuring van anderen.

Wanneer je het ergens moeilijk mee hebt, geef jezelf dan liefde en alles wat je nog meer verlangt. Jij bent het waard en niemand hoeft dat te bevestigen behalve jij zelf. Daar ligt de kracht.

Het liefhebben van iets of iemand is in vrijheid aanschouwen en vanuit liefde waarderen. Mensen beschouwen het vaak als liefHEBBEN waardoor ze zich vastklampen aan of bevestiging nodig hebben van iemand voor henZELF. In andere woorden: het ego zoekt het antwoord of je goed of fout bent om als invulling te gebruiken. Als het je van je stuk brengt wanneer het niet terug komt, voert het ego de boventoon. Wanneer je er gewoon naar kunt kijken zonder het te willen hebben en het vanuit vrijheid kunt delen, leef je vanuit je hart. Liefde heb je niet (buiten naar binnen) maar liefde ben je (binnen naar buiten).

Liefs Stephanie

Je rolt niet in iets, je trekt het aan op het moment je er klaar voor bent

Soms gaat alles kapot en dan valt het weer op een nieuwe plaats dat nog beter is dan het was. Net alsof je een vaas kapot laat vallen en er dan vervolgens met dezelfde scherven een veel mooier exemplaar van kunt maken. Zo voelde mijn leven van 2017 naar 2018. In september 2017 had ik me al ingeschreven voor het jaarprogramma 2018 van 365 dagen succesvol en wist dat ik in rustiger vaarwater zou komen. Zonder tijdsbesef, misschien ergens in 2018 ofzo. Ik had geen idee dat ik vanuit die achtbaan in 2017, waarbij ik dingen dacht die niet klopten en ik dingen deed die niet werkten, het nu opeens zo helder kon zijn.

(meer…)

Zet eigenwaarde om in meerwaarde

Vandaag weer een dag van bezinning. Ik schreef onderstaande text op omdat ik voel dat ik op een ander vlak meer mag doen. Het vlak dat belangrijk is voor mij en jou. En jou en jouw onderneming: eigenwaarde neerzetten en omzetten in (meer-) waarde. Zodat je verder kunt gaan. Door kunt groeien.

Van mij voor jou:

Zo vaak gedoofd.
Klein gehouden.
Het zit in me.
En nu mag het eruit.

Spannend.
Onbekend.
Levend.
Nodig.

Vuur, warmte.
Van waakvlam naar brandend vuur.
Een oerknal.
Wat was, is niet meer.

Dat kleine stukje gaat verder.
Het was er altijd.
En nu is het alleen maar.
Een aanmaakblokje voor meer vuur.

Jij mag er ook zijn.
Ik verbind je met mijn kern.
Zodat we samen sprankelen.
In wat er gaat komen.

Ik verbind.
Ik sla een brug.
Tussen wat is en kan zijn.
Eigenwaarde voelen en waarde neerzetten.

Ik mag er zijn.
Jij mag er zijn.
Wij zijn nodig voor anderen.
Het vuur om iedereen warmer te maken.

Want dat warm maken, dat is het. Iedereen hangt hier wat anders aan. Maar hoe dan ook is het beter dan het was. Meer liefde, meer groei, meer waarde, meer winst, meer geluk.

Wist je dat geluk gelijk staat aan groei? Daarom vind ik het zo belangrijk. Daarom help ik ondernemers die moeite hebben met hun waarde te bepalen, er een prijskaartje aan te hangen en op te staan voor hun meerwaarde. Omdat je door het te voelen en te weten, mbv bewustwording van en inzicht in de huidige status, kunt groeien naar wat je het liefste doet. En dat willen we allemaal!

Liefs Stephanie

Alles is liefde

Hoe vrij ben je in de relatie? En dan bedoel ik elke relatie.. met je partner, ouders, vrienden, collega's, buren, wie dan ook. Iedereen zal "ja" zeggen maar ik ga wat situaties met je delen waaruit blijkt dat het onbewuste gedrag vaak wat anders laat zien dan je denkt. Want vaak is het zo dat je wordt gebruikt tegen verveling, alleen goed genoeg bent voor aanvulling of leuk bent voor erbij. Of dat er eisen worden gesteld waar je aan moet voldoen. Dat noemt men voorwaardelijk liefde. Eigenlijk is een relatie niets meer dan een energetische verbinding aangaan vanuit jezelf. Als het niet goed loopt, stagneert of blokkeert dan is het ook goed om naar jezelf te kijken. Wat geef je de ander? Daar haak ik verder op in.

(meer…)