Zet eigenwaarde om in meerwaarde

Vandaag weer een dag van bezinning. Ik schreef onderstaande text op omdat ik voel dat ik op een ander vlak meer mag doen. Het vlak dat belangrijk is voor mij en jou. En jou en jouw onderneming: eigenwaarde neerzetten en omzetten in (meer-) waarde. Zodat je verder kunt gaan. Door kunt groeien.

Van mij voor jou:

Zo vaak gedoofd.
Klein gehouden.
Het zit in me.
En nu mag het eruit.

Spannend.
Onbekend.
Levend.
Nodig.

Vuur, warmte.
Van waakvlam naar brandend vuur.
Een oerknal.
Wat was, is niet meer.

Dat kleine stukje gaat verder.
Het was er altijd.
En nu is het alleen maar.
Een aanmaakblokje voor meer vuur.

Jij mag er ook zijn.
Ik verbind je met mijn kern.
Zodat we samen sprankelen.
In wat er gaat komen.

Ik verbind.
Ik sla een brug.
Tussen wat is en kan zijn.
Eigenwaarde voelen en waarde neerzetten.

Ik mag er zijn.
Jij mag er zijn.
Wij zijn nodig voor anderen.
Het vuur om iedereen warmer te maken.

Want dat warm maken, dat is het. Iedereen hangt hier wat anders aan. Maar hoe dan ook is het beter dan het was. Meer liefde, meer groei, meer waarde, meer winst, meer geluk.

Wist je dat geluk gelijk staat aan groei? Daarom vind ik het zo belangrijk. Daarom help ik ondernemers die moeite hebben met hun waarde te bepalen, er een prijskaartje aan te hangen en op te staan voor hun meerwaarde. Omdat je door het te voelen en te weten, mbv bewustwording van en inzicht in de huidige status, kunt groeien naar wat je het liefste doet. En dat willen we allemaal!

Liefs Stephanie

Eerst geloven dan kunnen zien

 

Tekens zie en hoor je niet als je er niet in gelooft. Als nuchtere Nederlander (Tukker) was ik ook altijd zo. "Eerst zien en dan geloven", je kent het wel. Totdat ik voor de 5e keer tegen de muur op liep eindelijk wakker werd. Zat ik mezelf nou tegen te werken? Ja, ik belemmer m'n eigen kunnen met m'n beperkte denken. En doordat ik mijn kunnen beperkte met mijn gedachtes, zag ik ook minder. Zie het als oogkleppen ophebben in plaats van een brede horizon. Ik leerde om vanuit een open blik de wereld te bekijken en toen zag & hoorde ik ze pas. Hoe vaak ik ze nu mee maak op een dag..het is magisch. Maar ja, als je er niet in gelooft dan zie je het dus ook niet. En daar wil ik je wat over uitleggen.

Ik hoor vaak mensen zeggen "toeval" en "och wat grappig" en het gaat dan weer voorbij. Als een blaadje die door de lucht dwarrelt, de grond raakt en plat wordt gelopen. Niets, dood. Tot dat iemand het blad vanuit de lucht pakt en het niet als vanzelfsprekend ziet. Met een prachtige kleur die door de boom los wordt gelaten om volgens de natuur klaar te worden gemaakt voor de winter. Nu zeg ik niet dat je bij alles moet gaan stilstaan, maar jouw eigen kijk op dingen kan best een stukje bewuster. En zelf bestempel ik het ook wel eens als vergezocht, maar toch ga ik ze met je delen zodat je bij jezelf kan nagaan hoe jij erin staat. 

"An open mind is a loving heart."

 

Maar eerst nog even dit. Een open blik, een open kijk op de wereld maakt je zachter, benaderbaar en liefdevoller. Je verwacht minder, be- & ver-oordeelt minder, waardeert meer, neemt minder vanzelfsprekend, wordt bewuster en je zintuigen staan meer open. Het is net zoals de gordijnen nog meer open gaan bij het beginnen van een film. Om je een nog breder zicht te geven. En omdat je meer zicht krijgt, begrijp je meer. Je denkcapaciteit wordt letterlijk groter. En daarom ben je meer bereikbaar. Energetisch laat je dan meer toe en kun je meer zien (, horen, ruiken, etc).
Eén ding, je moet er dus wel in geloven. Net zoals dat je gelooft in jezelf en de tenniswedstrijd wint, brengt het geloven ergens in een krachtige energie mee.

Als ik me afvraag of ik op de goede weg zit, hoe vaak ik dan iets hoor in een liedje of opeens een poster in de lucht opvang met "volg je weg", een kaartje krijg van iemand met de tekst "volg je hart" of dat ik een film kijk en er een keuzemoment valt, net zoals ik hem had. Bizar? Ja natuurlijk. Maar ook magisch. Doe er mee wat je wilt. Ik vat het op als een extraatje.

 

En naar mate de tijd voorbij strijkt en je er steeds meer in gelooft, zul je het elke dag meemaken. En je hoeft er echt niets mee maar ik vind het echt grappig als ik me dan even weer afvraag "wat is dit nou weer" en ik dan het nummer hoor met de tekst "stranger things have happened to me". Dit nummer is van Foo Fighters, m'n favo band, en de cd's heb ik grijs gedraaid en toch hoor ik steeds weer iets nieuws in de nummers. Van horen naar luisteren.

Oke komt ie, lachen mag (ik kijk veel series, films en luister nog meer muziek):

  • Vorig jaar kreeg ik een nummer doorgestuurd van een vriend. Erg fijn lekker nummer. En ik zat net die tijd een beetje met mezelf in de knoop. Met werk ging het niet lekker en moest een keuze maken. Ik wist al wat het ging worden en toch deed het me pijn. Tekst van het nummer: "Everything is falling into place, beautiful girl". Dat gaf me echt een bult kracht.
  • Het nummer van Coldplay draaide ik al maanden grijs: Adventure of a life time. Maanden later voelde ik pas de tekst: "everyting you want is a dream away, we are legends every day". "I can feel my heart beating, I feel my heart beneath my skin, you make me feel I come live again". Ja, inderdaad. Wat ik wil zou niet langer een droom hoeven zijn. Ik leef nu. Toen maakte ik de keuze om te stoppen met werken bij een bedrijf en voor mezelf te beginnen.
  • Een tijdje ben ik uit de running geweest door een virus en kon toen ook niet sporten enzo en daar baalde ik als een stekker van. Die avond plofte ik als een zak aardappelen op de bank en zette de TV aan en hoorde de tekst: "You are just a person and can't do magic. Just start again en love yourself." Oke, bedankt!
  • Als ik een text typ dan hoor ik vaak op hetzelfde moment dat zelfde woord in een liedje dat wordt afgespeeld. Net of het een soort van broodkruimel is dat ik op de juiste weg zit.
  • Ik coach dus mensen maar ook ZZP-ers en voor bedrijven werk ik met een eigen methode. Hoe dacht je dat ik eraan kwam? Ervaring, ja natuurlijk maar ook doordat ik overal opeens werd geconfronteerd met het verlangen als drijfveer van een mens om iets te doen (goed en fout). Ik had nog even getwijfeld of het er wel echt bij moest. Dat antwoord kwam diezelfde avond nog toen ik begon aan een nieuwe serie (Lucifer) waarbij de man in kwestie aan iedereen vraagt wat hun verlangen is.
  • Ik liep met een vriendin in het bos en droom even weg. En opeens komt er meisje voorbij en ik hoor nog dat ze de tekst zingt "het leven is zo mooi dus doe je best om het een feestje te maken en de natuur te zien met al haar mooie kleuren, voor je het weet is het voorbij". En ik ben weer wakker!
  • Ik ben qua werk me in een richting gaan begeven wat een alternatieve geneeswijze is. Deze nuchtere Tukker staat daar soms ook nog wel eens van te kijken en als dat moment door m'n hoofd schiet dan hoor ik op de radio de tekst "Read me darling, you are so good at it. Or give me something to ease the pain".
  • Nu ik dit zo typ, komt het nummer voorbij van Odesza - Say my name en de tekst luid "I need a sign or a signal, I've overthought everything I could think of into a symbol".

Hilarisch toch! Kijk maar eens of jij ze ook kan ervaren. Het kan je misschien wel iets van verlichting of een richting geven.

Liefs Stephanie

Liefdevol bijsturen in zelfacceptatie

Men o men, wat is dit toch voor een hels onderwerp? Het heeft raakvlak met zoveel dingen. Energie is hier ook een belangrijke factor. Vaak zit een trauma zo in onze cellen dat het vaak wel jaren duurt voordat je er echt te boven bent. En niet door schade en schande, maar door liefdevol bijsturen.

Ik ga je iets delen over mezelf. Iets waar ik net achterkwam tijdens het berichten met een vriendin.

(meer…)

Pijn heeft een boodschap

Er zijn 4 basisemoties die ons vertellen hoe we ons voelen:
-bang (toekomst)
-boos (huidig)
-bedroefd (verleden)
-blij (tijdloos)

Pijn is geen emotie maar een "state of mind".

Het heeft overal een vinger in de pap.

Het gaat dus over iets wat al geweest is.

(meer…)