Het gaat niet om het probleem, maar om de oplossing

Het waren weer 2 nachten van veelste vroeg wakker worden. Eergister lag ik om 4.00 uur al wakker. En vanochtend was het half 7. Ik droomde en werd direct erna wakker. Dromen over mensen en gebeurtenissen die allang geleden waren gebeurd. Vreemd. Maar zoals altijd kon ik er wel weer een mooi bericht uithalen. Het ging niet om het probleem, maar om de oplossing dat zich aanbood.

(meer…)

Hallo 2018! Een goed begin is het halve werk..

Dacht ik dat ik met dag 1 2018 goed begonnen was. Zo, uit het niets was daar opeens die klap in me gezicht. Onverwachts of toch niet helemaal. Misschien al wel een tijd naartoe geleefd. En nu resoneert het. Dat heb ik vaker, dat het pas later resoneert. Weer een laag eraf zeg maar. Want dat ik ook mijn eigen lagen afpel - al coachend - elke dag weer, dat is duidelijk. Voornamelijk schrijf ik mijn blogs met een energie die door me heen komt. Maar nu zei iemand mij laatst dat het inispireert om mijn verhalen te lezen die ik wel op Facebook deel. Ervaringen delen. Mijn verhalen vertellen. Open zijn. Ja, dat laatste is voor mij het thema van 2018. Dus begin ik er dan ook maar meteen mee.

(meer…)

Home is where the heart is ♥

Vrijdag was ik bij een vriendin op bezoek in haar mooie huis. Ze woont met haar man buitenaf. Dat zou voor mij ook zeker geen gek idee zijn. Ik ben zelf al heel wat keren verhuisd en dat was niet zozeer omdat het telkens zo uitkwam maar ik was op zoek.. op zoek naar een invulling. Na de zoveelste keer verhuizen, vond ik het eindelijk in Zwolle: mijn thuis. Eigenlijk betekende dit niets anders dan dat ik voor het eerst mijn hart voelde. Ik voelde!

(meer…)

Bijtanken: een absolute noodzaak (voor HSP)

Vrijdagmiddag, mijn middag vrij om dingen in te plannen die ik in het weekend zoveel mogelijk probeer te vermijden of niet kunnen, zoals boodschappen doen, het winkelcentrum in, afspraak met servicemonteurs, kapper, tandarts, etc. Of gewoon even tijd voor mezelf. Deze middag heeft als programma naar de supermarkt, bezoek van de ketelman en nog wat spullen te verkopen van de verhuizing.

(meer…)