Zet eigenwaarde om in meerwaarde

Vandaag weer een dag van bezinning. Ik schreef onderstaande text op omdat ik voel dat ik op een ander vlak meer mag doen. Het vlak dat belangrijk is voor mij en jou. En jou en jouw onderneming: eigenwaarde neerzetten en omzetten in (meer-) waarde. Zodat je verder kunt gaan. Door kunt groeien.

Van mij voor jou:

Zo vaak gedoofd.
Klein gehouden.
Het zit in me.
En nu mag het eruit.

Spannend.
Onbekend.
Levend.
Nodig.

Vuur, warmte.
Van waakvlam naar brandend vuur.
Een oerknal.
Wat was, is niet meer.

Dat kleine stukje gaat verder.
Het was er altijd.
En nu is het alleen maar.
Een aanmaakblokje voor meer vuur.

Jij mag er ook zijn.
Ik verbind je met mijn kern.
Zodat we samen sprankelen.
In wat er gaat komen.

Ik verbind.
Ik sla een brug.
Tussen wat is en kan zijn.
Eigenwaarde voelen en waarde neerzetten.

Ik mag er zijn.
Jij mag er zijn.
Wij zijn nodig voor anderen.
Het vuur om iedereen warmer te maken.

Want dat warm maken, dat is het. Iedereen hangt hier wat anders aan. Maar hoe dan ook is het beter dan het was. Meer liefde, meer groei, meer waarde, meer winst, meer geluk.

Wist je dat geluk gelijk staat aan groei? Daarom vind ik het zo belangrijk. Daarom help ik ondernemers die moeite hebben met hun waarde te bepalen, er een prijskaartje aan te hangen en op te staan voor hun meerwaarde. Omdat je door het te voelen en te weten, mbv bewustwording van en inzicht in de huidige status, kunt groeien naar wat je het liefste doet. En dat willen we allemaal!

Liefs Stephanie

Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart.

Iedereen kent het nummer wel "denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart" - Frank Boeijen met Zwart-Wit. En daar past de zebra goed bij. Ze kan er namelijk niets aan doen dat ze er zo uit ziet. Denk niet in de kleuren die je bij haar ziet, maar hoe ze is, hoe ze leeft vanuit haar hart. Beetje gek om dat zo te zeggen, maar dat is het enige wat ze kent. En iedereen vindt haar er mooi of lelijk uit zien. Men kijkt niet verder dan de buitenkant. En bij een zebra kan dat niet anders omdat we niet een specifiek gedrag herkennen. Maar toch leeft de zebra uit het hart en daar kunnen wij niet over oordelen.
Zo begin ik vaak het gesprek met mijn cliënten. Een soort van opening om makkelijk in gesprek te komen. En dat terwijl het een zeer serieus onderwerp is.
Want hoe vaak beoordelen we iemand op basis van de buitenkant?
Hoe moeilijk is het om het totaalplaatje te zien?
Hoe iemand leeft, wat zijn of haar stijl is en het gedrag?
En het belangrijkste nog, hoe wij zelf leven?
Kiezen wij er bewust voor of laten we ons dit gebeuren..onbewust?

(meer…)