"M'n leven draaide 180 graden door gevoel toe te laten."

"Wie niet 'horen' wil die moet voelen.

Doordat ik jarenlang werd gepest, het risico van anders zijn, sloot ik mijn gevoeligheid af van de buitenwereld. Het was een overlevingsmechanisme dat me ver heeft gebracht maar uiteindelijke tegenwerkte. Het uitte zich in ongelukkigheid op werk, vastlopende relaties, vreemde lichamelijke klachten en toen als genadeslag voorstadium baarmoederhalskanker. Ik was op m'n 4e al doodziek geweest (longontsteking = verdriet) alleen werd ik me maar niet bewust van deze signalen. Tot het strijden werd om leven en dood.

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben en dook in de wereld van voelen. Bewust wist ik veel, maar onbewust moest er nog het een en ander zichtbaar en gevoeld worden. Met behulp van een familieopstelling kreeg ik dit inzicht en wist ook gelijk hoe waardevol het was voor mij en de mensen in mijn systeem. Dit wilde ik vaker doen.
En de volgende stap werd gezet door zelf de opleiding tot begeleider van familie- en organisatieopstelling te doen. Ik volgde modules waardoor alles zichtbaar werd, alle struggles, de onbegrepenheid. Ik blijk een alleengeboren tweeling te zijn, waar ik prenataal al een trauma heb opgelopen. Wat een inzicht. Wat een pijn, maar ook wauw, wat een vrijheid! Ein-de-lijk duidelijkheid. En dat gun ik iedereen.

Mijn coachingsweg

HSP Coach
Vanaf juni 2012 help en begeleid ik mensen maar ook hoogsensitieve kinderen en jongeren om vanuit gevoel innerlijke wijsheid op te diepen. Het zit van binnen alleen veel mensen, en daar was ik er ook een van, weten niet hoe je hier aanspraak op kunt maken. Ook helpt dit bij grenzen stellen, omgang met (oude) emoties en het veranderen van levensstijl. Met een simpele handeling leer ik je hoe je dit kunt doen.

Life Coach
In juni 2017 ontwikkelde ik mijn eigen methode “reset & connect” omdat ik weet hoe belangrijk maar ook hoe handig vragen stellen is in coaching. Mensen worden hierdoor bewust(er) van informatie die ze wel hebben, maar niet gebruiken.

Systemisch Coach
Juni 2019 voegde ik de nieuwe methode Consultatieopstellingen toe voor inzicht in je systeem van herkomst (familie) en organisaties (werk/ ondermingen). Consultatie is namelijk advies. Alleen de manier waarop ik deze geef, is niet in woorden, maar het zichtbaar maken van verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. Ook helpt een opstelling bij het maken van snellere en vooral betere keuzes die – je raadt het al – in lijn zijn met jouw gevoel.

Rij Coach
Omdat gevoel zoveel meer zegt en impact heeft op het leven en zelfvertrouwen en moed hieraan gelinkt is, geef ik rijcoaching voor mensen die meer lef willen op de weg. Ik help je door wegWIJS te worden in jouw eigen kunnen om zo met meer vertrouwen de weg op te gaan.

Mijn kracht

Hoogsensitiviteit is mijn potentieel. Intuïtie is mijn kracht. Ik weet wat werkt en niet werkt. Bij mensen prik ik door maskers heen, voel ik wanneer ze vast zitten in oude patronen en overlevingsmechanismen en wat ze nodig hebben om te stralen. 

Vroeger was ik altijd het meisje dat “waarom” vroeg. Zo heb ik ontzettend veel geleerd. En nog zie ik dat er meer achter zit wanneer ik doorvraag. Daarom heb ik een methode ontwikkeld (het “hoe”) dat bestaat uit vragen en inzichten: reset & connect. (zie ook de tekst hieronder “Hoe werk ik”). Ook neem ik waar, luister ik tussen de regels door en voel ik of het klopt. 

Ik paste niet langer in een hokje, zag veel meer dan managers konden begrijpen en was vaak al 10 stappen vooruit op mijn collega’s. Dit heb ik vooral gemerkt met de technische projecten en innovatieve ideeën. Ik wist het precies uit te leggen en zodoende is al menig idee ten uitvoere gebracht. 

Nu leef ik mijn mooiste leven; ik werk Logistiek manager bij een bedrijf dat een medische toepassing maakt om kanker te genezen, coach ik mensen om zichzelf te bevrijden van oude emoties en weer gelukkig te zijn, ga ik graag wandelen, dingen ondernemen met vrienden en geniet ik van het leven in alles wat het me te bieden heeft.

Dichten & schrijven

Naast de mailing schrijf ik ook blogs en dicht ik wanneer er inspiratie is. Al vanaf kleins af aan schrijf ik verhalen over een inspirerende film of over wat ik had gezien. Ook dichten over gevoel deed ik veel. Ik tekende, schilderde en maakte van alles. Crea bea dus.

Tijdens mijn studie Marketing & Communicatie had ik mijn eigen website in Frontpage gebouwd en daar postte ik al mijn schrijfsels. Nu deel ik het voornamelijk op Facebook en via mijn eigen Blogpagina.

Hoe werk ik?

Waarom ik met vragen werk? Vragen maken je wijzer. Weet je waarom? 

Omdat je vragen moet beantwoorden! Je kunt niet niet over vragen nadenken. Zo wordt je bewust(er) van jezelf. Van wat je allemaal denkt. Van wat er allemaal gebeurt. Vragen zetten je hersens aan het werk en kunnen zo onvermoede wijsheid opdiepen.

Daarom coach ik via mijn eigen ontwikkelde coach strategie: reset & connect. Het zijn vragen die je helpen, die diep gaan en zo onbewuste informatie naar de oppervlakte halen. De informatie helpt je om bewust te worden van wat het nog met je doet. Deze wijsheid komt vaak nadat er iets (naars) gebeurd is. 

Ook gebruik ik astrologie waarbij ik je mandala lees en hoe je dat nu kunt gebruiken om je kansen te benutten en valkuilen te vermijden. Deze wijsheid is al vanaf je geboorte beschikbaar maar zo weinig mensen weten het te integreren in het leven. 

Vaak leven mensen ook naar een verhaal dat is aangenomen maar niet per definitie hun verhaal is. Gevoel werd vroeger vaak onder het tapijt geschoven. Men wist niet hoe ermee om te gaan. Ze krijgen er last van door angst, verdriet, boosheid, depressiviteit, etc Met een opstelling worden de gaten in hun systeem zichtbaar worden en kunnen er andere keuzes kunnen worden gemaakt.. 

Ik help je graag om deze informatie elk moment in je leven beschikbaar te maken zodat je nieuwe perspectieven krijgt en mogelijkheden leert zien om je leven anders in te kleuren.

Mijn missie

Mensen helpen bewust te worden van hun eigen capaciteiten en hoe ze dit in kunnen zetten voor vrijheid en geluk.

Dit doe ik middels coaching en opstellingen.

De steutel moet zelf gevonden worden, gevoeld worden, omdat anders de oplossing wordt aangereikt en men de volgende keer weer in de "gevangenis" belandt.
Door te voelen, zullen mensen anders gaan handelen.

Dit geldt ook voor teams en organisaties alleen is de gevangenis niet persoonlijk maar zitten de teamleden met elkaar vast aan de ketting.

De tools die ik gebruik zijn vragen, astrologie, familieopsteling, organisatieopstellingen en consultatieopstellingen.


Meer weten?