Sensitief

Ik heb een foto dat ik bij m’n vader op zijn benen zit en de tong uit steek net op het moment dat mijn moeder de foto maakte. Dat ben ik ūüėČ

Op mijn 4e raakte ik al doodziek (longontsteking: wat staat voor intens verdriet) en nadat ik ook nog eens 10 jaar lang werd gepest, was ik een afgestompt gevoelloos persoon. Dit is een onbewust proces, een overlevingsmechanisme, waarbij ik geloofde dat het niet veilig was om mezelf te zijn. Deze overtuiging heeft me ver gebracht maar uiteindelijk werkte het tegen. Het uitte zich in ongelukkigheid op werk, vastlopende relaties, vreemde lichamelijke klachten en toen als genadeslag voorstadium baarmoederhalskanker. Allemaal gevolgen. Ik werd me maar niet bewust van deze signalen totdat het strijden werd om leven en dood. 

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben en dook in de wereld van voelen. Bewust wist ik veel, maar onbewust moest er nog het een en ander zichtbaar gemaakt en gevoeld worden. Met behulp van een familieopstelling kreeg ik inzicht in de oorzaak en wist ook gelijk hoe waardevol het was voor mij en de mensen in mijn systeem om deze helderheid te hebben. Dit wilde ik vaker doen. En de volgende stap werd gezet door zelf de opleiding tot begeleider van familieopstellingen te doen. Ik volgde modules waardoor alles zichtbaar werd, alle struggles, de onbegrepenheid. Ik blijk een alleengeboren tweeling te zijn, waar ik prenataal al een trauma heb opgelopen en daardoor altijd op zoek was naar mijn waarde. Wat een inzicht. Wat een pijn, maar ook wauw, wat een vrijheid! Ein-de-lijk duidelijkheid. En dat gun ik iedereen.

Mijn coachweg

HSP Coach
Vanaf juni 2012 help en begeleid ik mensen maar ook hoogsensitieve kinderen en jongeren om vanuit gevoel innerlijke wijsheid op te diepen. Het zit van binnen alleen veel mensen, en daar was ik er ook een van, weten niet hoe je hier aanspraak op kunt maken. Ook helpt dit bij grenzen stellen, omgang met (oude) emoties en het veranderen van levensstijl. Met een simpele handeling leer ik je hoe je dit kunt doen.

Life Coach
In april 2016 behaalde ik de opleiding tot Lifecoach. In juni ontwikkelde ik mijn eigen methode ‚Äúreset & connect‚ÄĚ omdat ik weet hoe belangrijk maar ook hoe handig vragen stellen is in coaching. Mensen worden hierdoor bewust(er) van informatie die ze wel hebben, maar niet gebruiken.

Systemisch Coach
Juni 2019 voegde ik de nieuwe methode Consultatieopstellingen toe voor inzicht in je systeem van herkomst (familie) en organisaties (werk/ ondermingen). Consultatie is namelijk advies. Alleen de manier waarop ik deze geef, is niet in woorden, maar het zichtbaar maken van verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. Ook helpt een opstelling bij het maken van snellere en vooral betere keuzes die ‚Äď je raadt het al ‚Äď in lijn zijn met jouw gevoel.

eigenWijs

Hoogsensitiviteit is mijn potentieel. Intu√Įtie is mijn kracht. Ik weet wat werkt en niet werkt. Bij mensen prik ik door maskers heen, voel ik wanneer ze vast zitten in oude patronen en overlevingsmechanismen en wat ze nodig hebben om te stralen.¬†

Vroeger was ik altijd het meisje dat “waarom” vroeg. Zo heb ik ontzettend veel geleerd. En nog zie ik dat er meer achter zit wanneer ik doorvraag. Daarom zijn vragen een belangrijk onderdeel van mijn manier van coachen.

Ik leerde hoe ik van overleving naar leven vanuit gevoel ging en dat is elke dag afstemmen omdat het zo diep in de wortels zit. Daarom deel ik mijn wijsheid (ervaring + kennis) om anderen bewust te maken van hun eigen kracht en hoe ze zelf hun problemen op kunnen lossen of zelfs voorkomen. Ik leer ze de overstap te maken van overleven naar leven. 

Dichten & schrijven

Naast de mailing schrijf ik ook blogs en dicht ik wanneer er inspiratie is. Al vanaf kleins af aan schrijf ik verhalen over een inspirerende film of over wat ik had gezien. Ook dichten over gevoel deed ik veel. Ik tekende, schilderde en maakte van alles. Crea bea dus.

Tijdens mijn studie Marketing & Communicatie had ik mijn eigen website in Frontpage gebouwd en daar postte ik al mijn schrijfsels. Nu deel ik het voornamelijk op Facebook en via mijn eigen Blogpagina.

Mijn missie

Mijn missie is: mensen bewust maken van hun innerlijke wijsheid en hoe deze kracht in te zetten voor het oplossen van problemen zonder hulp van buitenaf. 

Mijn visie is: een fijnere wereld begint bij jezelf door bewust te zijn van jezelf, van een ander en hoe je deze invloed inzet voor een fijner leven met jouw omgeving en de rest van de wereld.

Ik ken zoveel mensen die problemen hebben en deze aan het bestrijden zijn. Maar het zijn gevolgen van iets anders. Ik geloof dat veel mensen wel weten dat ze iets moeten doen, maar niet weten wat. 

Dan kan ik als coach ze begeleiden en een eind op weg helpen, maar ze zullen zelf bewust moeten worden van wat er speelt. Het moet gevoeld worden, omdat anders de oplossing wordt aangereikt en ze de volgende zo weer in hetzelfde probleem belanden. 

Door te weten wie je bent en bewust te worden van jouw onbewuste gedrag, ga je begrijpen hoe je in elkaar steekt. Wanneer je hier steeds meer van leert en je begrip hierin meeneemt doe je kennis op. En als je die kennis ervaart, heb je wijsheid in pacht die niemand anders heeft.

Als ervaringsdeskundige leer ik mensen over zichzelf en het leven door onderstaande vragen te stellen:

1. wie ben ik?
2. wat wil ik en wat niet en waarom?

Dit zijn levensvragen.

3. wat vind ik belangrijk?
4. waar voel ik me goed bij?

Deze vragen bepalen jouw waarden.

4. hoe wil ik mijn leven inkleuren?
5. wat heb ik daarvoor nodig?
6. wie kan mij daarbij helpen?

Dit zijn vragen die je helpen groeien. 

Elke vraag zal je richting geven welke stappen je kunt zetten om koers te zetten naar jouw fijnste leven.