FIND PEACE IN CHAOS BY LIVING FROM THE HEART

DISCOVER. EXPERIENCE. PLAY. 

HIGH SENSITIVE PERSON

Ik heb een foto dat ik bij m’n vader op zijn benen zit en de tong uit steek net op het moment dat mijn moeder de foto maakte. Dat ben ik 😉 een blij, positief, eigenwijs meisje. Totdat ik op m’n 4e doodziek werd. Totdat ik gepest werd op mijn nieuwe school in Wierden. Totdat ik nog steeds gepest werd op de mavo en daarna ook nog mbo. 

Afgestompt. Op school maar ook thuis. Toch bleef ik positief. “Het leven zal vast wel iets te bieden hebben”. Totdat ik op m’n 23e te horen kreeg dat ik voorstadium baarmoederhalskanker had. Ik werd me maar niet bewust van de signalen dat voelen bij het leven hoort en het afsluiten van pijn, angst en verdriet geen goed doet voor het lichaam. 

Ik ontdekte in 2012 dat ik  hoogsensitief ben. Gauw daarop volgde hoogbegaafd. Via een paragnost en een HSP-coach leerde ik veel, maar onbewust moest er nog het een en ander zichtbaar gemaakt en gevoeld worden. Met behulp van een familieopstelling kreeg ik inzicht in de oorzaak en wist ook gelijk hoe waardevol het was voor mij en de mensen in mijn systeem om deze helderheid te hebben. Dit wilde ik vaker doen. En de volgende stap werd gezet door zelf de opleiding tot begeleider van familieopstellingen te doen. In 2019 volgde ik de modules waardoor alles zichtbaar werd, alle struggles, de onbegrepenheid. Ik blijk een alleengeboren tweeling te zijn, waar ik prenataal al een trauma heb opgelopen en daardoor altijd op zoek was naar de bevestiging van mijn waarde. Wat een inzicht. Wat een pijn, maar ook wauw, wat een vrijheid! Ein-de-lijk duidelijkheid. En dat gun ik iedereen.

Over WIJS

Stephanie Tuinte is qua werk, maar ook in haar prive leven altijd bezig met het doorzien van mensen. Ze ziet snel waar het in gedrag en dus psychisch op vastloopt. Ze zal dan ook snel de diepte ingaan als je haar spreekt. Geen oppervlakkige dingen, maar de rauwe waarheid over het leven. Ze wil graag mensen helpen bij hun wijsheid te komen, hun waarheid die het licht schijnt op problemen die vaak gevolgen zijn van iets anders. Veel mensen ziet ze struggelen.  Mensen krijgen vaak een label die er echt niet hoeft te zijn, zolang je maar leeft volgens je eigen-wijsheid. 

Ze heeft al meer dan 500 coachsessies, 180 coachtrajecten en 180 opstellingen op haar naam staan en heeft al vele mensen inzichten en handvatten gegeven om het leven anders in te kleuren.  

Vandaar dat ze haar bedrijf WIJS heeft genoemd. Haar missie is om mensen bewust te maken dat problemen een gevolg zijn van iets en dat zij zelf de innerlijke kracht, of wijsheid, hebben om hun wereld te veranderen en daarmee mogelijkheden te creëren. Life changing! 

Stephanie is het voorbeeld dat het kan. Ze wil het taboe doorbreken dat de oplossing van buiten moet komen waar zoveel mensen in geloven terwijl zij zelf heeft ervaren dat de innerlijke wijsheid vaak niet of nauwelijks wordt aangesproken door opgedane ervaringen, opvoeding, overtuigingen en onderdrukte emoties. 

Stephanie heeft kanker, 2 bore-outs, een burn-out en meerdere belemmerende gedachtes en patronen omgebogen tot mest voor haar bedrijf. 

0
SESSIES
0
COACHING
0
OPSTELLINGEN

Mijn specialisme

HSP COACH

Vanaf juni 2012 help en begeleid ik mensen maar ook hoogsensitieve kinderen en jongeren om vanuit gevoel innerlijke wijsheid op te diepen. Het zit van binnen alleen veel mensen, en daar was ik er ook een van, weten niet hoe je hier aanspraak op kunt maken. Ook helpt dit bij grenzen stellen, omgang met (oude) emoties en het veranderen van levensstijl. Met een simpele handeling leer ik je hoe je dit kunt doen.

LIFE COACH

In april 2016 behaalde ik de opleiding tot Lifecoach. In juni ontwikkelde ik mijn eigen methode “reset & connect” omdat ik weet hoe belangrijk maar ook hoe handig vragen stellen is in coaching. Mensen worden hierdoor bewust(er) van informatie die ze wel hebben, maar niet gebruiken.

SYSTEMISCH BEGELEIDER

Juni 2019 voegde ik de nieuwe methode Consultatieopstellingen toe voor inzicht in je systeem van herkomst (familie) en organisaties (werk/ ondermingen). Consultatie is namelijk advies. Alleen de manier waarop ik deze geef, is niet in woorden, maar het zichtbaar maken van verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. Ook helpt een opstelling bij het maken van snellere en vooral betere keuzes die – je raadt het al – in lijn zijn met jouw gevoel.

RIJINSTRUCTEUR

Binnenkort voeg ik rijinstructeur en gedragspecialist toe. Gespecialiseerd in trauma en angsten help ik jou met rijles en/of bijles vertrouwen te krijgen in jezelf en met lef en zekerheid de weg dan wel het leven te trotseren.

Dichten & schrijven

Naast de mailing schrijf ik ook blogs en dicht ik wanneer er inspiratie is. Al vanaf kleins af aan schrijf ik verhalen over een inspirerende film of over wat ik had gezien. Ook dichten over gevoel deed ik veel. Ik tekende, schilderde en maakte van alles. Crea bea dus.

Tijdens mijn studie Marketing & Communicatie had ik mijn eigen website in Frontpage gebouwd en daar postte ik al mijn schrijfsels. Nu deel ik het voornamelijk op Facebook en via mijn eigen Blogpagina.