"Emoties zijn data die je helpen bewust te worden."

Opstellingen

Er zijn inmiddels al meerdere varianten van opstellen. Toch kies ik graag voor het gebruik van representanten, omdat ik het belangrijk vind dat gevoel wordt vertaald. De vraagsteller kiest dan personen uit die iemand van het systeem representeren. Keuze-opstellingen behandel ik met woord & papier.

Ik help je bij:

 • Leren omgaan met emoties en hoe deze om te zetten in positiviteit
 • Overkomen van ziekte, lichamelijke klachten of er beter mee leren omgaan
 • Overkomen van depressie of er beter mee leren omgaan
 • Leren van moeilijk keuzes maken
 • Stoppen met twijfelen
 • Minder persoonlijk maken van werkgerelateerde zaken
 • Meer moed en zelfvertrouwen krijgen
 • Overkomen van een scheiding en hoe je je leven weer oppakt
 • Overkomen van overspannenheid of verveelheid
 • Grenzen aangeven
 • Meer rust en balans te vinden
 • Beter samen te werken
 • Identificeren en inzetten van je hoogste potentieel

Bizar & bijzonder

Vanaf december 2014 ben ik representant bij familie- en organisatieopstellingen die door mijn coach begeleid worden. Nu begeleid ik ook zelf opstellingen; familie, organisatie en consultatie. Ik heb zelf een aantal maal een familieopstelling gedaan en ondanks dat me dat zoveel inzicht bracht, bleef ik representant zijn voor anderen. Het is magisch werk en ik help er niet alleen een ander mee maar ook mezelf. 

Vorige keer nam ik mijn schoonzus mee om er bekend mee te raken. Ze werd de eerste opstelling al gevraagd om iemand te representeren en het gevoel kwam direct los. Wat magisch zei ze. Ja, dat is het zei ik.  Het mooie van dit werk is dat je er met de kop niet bij kunt. Dit is puur werken vanuit het hart, vanuit gevoel. Wellicht onwennig in het begin, maar daarna bijzonder. Ik hou ervan!

Voordat een opstelling zal plaatsvinden, zal de vraagsteller de vraag uitspreken en mensen vragen voor de familieleden. Het gaat er niet om of er iemand op lijkt. Man of vrouw maakt ook niet uit omdat ieder beide energieën heeft. Er worden mensen gevraagd iemand te representeren en je mag ook ‘nee’ zeggen.

Mijn schoonzus zei ook eerst nee, want ik weet niet hoe het moet. Dat is juist het mooie; je hoeft het niet van te voren te bedenken. Je gaat staan waar je voelt dat je moet staan of denkt dat je plek is en verwoordt als je wordt gevraagd wat er op dat moment naar voren komt. Meer is het niet. Dát maakt het bizar en bijzonder.

Vaak krijgen we terug dat er dingen worden gezegd die een familielid ook altijd zei. Of dat iemand op een bepaalde manier staat of doet precies zoals dat familielid ook deed. Niemand kent de familie, en al kent iemand ze wel, dan is het beter dat degene niet iemand representeert. Iedereen gaat er blanco in en verwoord wat die voelt.

Dat betekent ook dat alle representanten niets hoeven te weten van de verhalen, situaties of de problemen. De vraag moet duidelijk zijn en dan zal het systeem de gaten laten zien middels de representanten. Energiewerk is het, waarbij iedereen een vertrouwensband heeft om de inzichten mee naar huis te nemen maar de verhalen blijven in de ruimte.
Niemand wordt beoordeeld.
Niemand wordt raar aangekeken.
Niemand wordt iets gevonden anders dan moedig.
Iedereen heelt iets in zichzelf en is daarvoor de vraagsteller dankbaar. Dat maakt het dankbaar werk en tevens een gratis therapie sessie voor jezelf. 

Waar wil jij inzicht in?

Een opstelling is een manier om persoonlijk inzicht te krijgen in onzichtbare gevoelens, verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. 

Voor een organisatie kan een opstelling ook inzicht bieden in waarom een samenwerking niet goed verloopt, er geen goede sfeer hangt, er verlies wordt geleden of je als werknemer lijdt onder een manager.

Een opstelling is naast het zichtbaar maken van een systeem ook een tool dat je kan inzetten bij het maken van keuzes, omdat een opstelling nooit met je hoofd wordt gedaan, maar vanuit gevoel. 

Ook een keer representant zijn?

Ook zoek ik voor elke opstelling representanten. Dit zijn mensen die een familielid, element, gevoel, facet of wat anders representeren in een systemische opstelling. 

IEDEREEN KAN REPRESENTANT ZIJN 

Representant zijn, doe je vrijwillig maar je krijgt er heel veel voor terug. Als begeleider zorg ik dat er drinken en suiker (voor het terugkomen in je eigen energie) aanwezig is in de vorm van koek en snoep en ook wordt er gezorgd voor een kopje soep op zaterdag. Als je dan nog meer nodig hebt, mag je dit zelf mee te nemen.

DIT KRIJG JE ERVOOR TERUG

>>> Inzichten is er één van, door een opstelling van een ander omdat het altijd wel iets in jezelf raakt.

>>> Een thema helen is de tweede, waarbij deze gelijk is aan de ander maar anders wordt ervaren en er dus heling kan plaatvinden zonder coaching.

>>> Gratis advies voor het verbreden van je horizon, is de derde. Je hoort facetten waar je nog nooit stil bij hebt gestaan en ervaart dingen die je dacht dat niet voor mogelijk was. Je wordt er knap wijzer van. Vandaar dat m’n bedrijf ook WIJS heet 😉 

>>>  Balans is de 4e. Omdat je wijzer wordt van je eigen gevoel en gedachtes, kom je meer in balans. Hierdoor help je niet alleen de ander wat enorm veel dankbaarheid oplevert, maar ook jezelf. 

Voel jij dat je inzicht wilt in jouw systeem en/of wil je representant zijn bij de volgende opstellingen, neem dan contact met mij op.

Weet je niet wat de juiste keuze is voor jou of wil je meer informatie?

Ik bespreek graag de mogelijkheden met je door om te achterhalen welke methodiek voor jou het beste is.