Liefdevol communiceren: Wat je geeft, krijg je terug

Vrijdagmiddag tijdens de familie opstellingen leerde ik weer wat nieuws.. om altijd vertrouwen te hebben in jezelf en dat wat je geeft altijd terug komt. Er is van te voren niet bekend hoe, wat en wanneer. Maar dat het zo is, is een feit. Als je er voor zorgt dat je altijd het beste van jezelf geeft zonder twijfel, terughoudendheid of verborgen agenda, krijg je dit altijd terug. De kunst is openheid, eerlijkheid en liefdevol communiceren.

Vaak zijn er verhalen ontstaan door de jaren heen omdat mensen niet (durven te) communiceren. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waarbij iets wordt gedacht en gevoeld wat niet per definitie de waarheid is. Dit zorgt voor strubbelingen in families, maar ook voor energetische blokkades in de personen zelf. De enige manier om de energie weer te laten stromen, is het wegnemen van de blokkade(s) door een keuze te maken wat ermee te doen èn erover te praten.

Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt waarbij ik 2 opties had: accepteren dat de omstandigheden zo waren en hiermee mijn leven te vormen óf de verantwoordelijkheid nemen om mensen te vergeven, mijzelf een nieuwe kans te gunnen en er over te praten. Ik heb voor dat laatste gekozen omdat ik in zag dat het niet altijd een vrijwillige keuze is waarom iets gebeurd en dat men er het beste van probeert te maken. Gaandeweg heeft iedereen de keuze om het anders te doen; een keuze te maken om de meegekregen normen te vernieuwen. Hier heb ik open en eerlijk over gepraat waardoor ik helderheid kreeg in m’n hoofd en de verwarring en boosheid kon vervangen door liefde. Ook ken ik mensen in mijn directe omgeving die zichzelf volledig hebben afgesloten, zich er niet bewust van zijn waarom ze zo leven en waarom bepaalde situaties nog steeds voorkomen.

Communiceren is zoveel meer dan alleen het gebruik van woorden. Non-verbale communicatie is in opvoeding een soort van voorbeeld laten zien. Communicatie is dé manier om hoofd en hart in balans te hebben en te houden, maar het is ook de verbindingsfactor tussen mensen.. om ze dichter tot elkaar te brengen of om situaties helder te krijgen. Wanneer je praat over waarom je iets vindt en wat je erbij voelt op een open en eerlijke manier en kan laten zien wat het met je doet, zal de ander je beter begrijpen. 

Sommige mensen misbruiken woorden, houding en emoties. Dat zegt meer over hen dan diegene die de boodschap ontvangt. Ook laat het zien dat ze vastzitten in hun hoofd. Mensen die met hints een ander voor hun karretje willen spannen, sarcastisch zijn met een ondertoon of bepalend zijn voor een ander, communiceren niet vanuit het hart, niet vanuit liefde voor een ander maar alleen vanuit henzelf. Zolang jij open, eerlijk, jezelf blijft, je realiseert waarom de ander zegt wat die zegt en jij vanuit liefde communiceert, deze energie altijd terugkomt. Wat je geeft, krijg je terug. Heb vertrouwen ♡

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *