Liefdevol bijsturen in zelfacceptatie

Men o men, wat is dit toch voor een hels onderwerp? Het heeft raakvlak met zoveel dingen. Energie is hier ook een belangrijke factor. Vaak zit een trauma zo in onze cellen dat het vaak wel jaren duurt voordat je er echt te boven bent. En niet door schade en schande, maar door liefdevol bijsturen.

Ik ga je iets delen over mezelf. Iets waar ik net achterkwam tijdens het berichten met een vriendin.

Wat is acceptatie nou eigenlijk?

Het is niets meer dan dat iemand, of jijzelf, je volledig accepteert wie je bent, met al je rare ideeën, je fratsen en gekke moves. Dat jij je nooit hoeft in te houden, ook niet als je boos bent en men je dan nog steeds accepteert. Want dat is wie jij bent, niets meer en niets minder.

Mensen met een trauma passen zich vaak aan. Door hun lage eigenwaarde is alles behalve henzelf vaak belangrijker. Zo ben ik ook jaren door het leven gegaan. Totale onzin want niemand had dat ooit gezegd. Maar niemand had het ook nooit niet gezegd. En omdat ik niet hoorde wat ik zoooo nodig had, wist ik niet beter dat ik er niet toe deed. Dus ik accepteerde mezelf niet. Niemand doet het toch? Waarom ik dan wel?

En m’n energieveld was zo laag. Ik wist niet dat mijn eigen leven hiervan afhing; mijn gezondheid, geluk, relaties, geld en mijn kracht, was ongelukkig, brak met relaties, kon moeilijk omgaan met geld en ja ook dat laatste.. kwam steeds minder door. Mijn kracht, hooggevoeligheid, maar ook mijn bereik naar anderen en naar mezelf was minimaal. Toen haalde ik echt rare dingen in m’n hoofd. Maar ik hield van het leven, ik hou zo ontzettend van het leven dus ik wist dat het anders kon.

Jaren later, zit ik nu aan mijn eetkamertafel, in mijn fantastische huis in Zwolle, met mooie diepe tuin waar de hele dag zon is, een fijne buurt, vrienden in de omgeving en een passie waar ik volledig m’n ei in kwijt kan: mijn coachingspraktijk. En onlangs had ik mijn helderweten toegevoegd aan de coaching, in de vorm van een energetische reading, zodat ik nog meer mensen kan helpen, zodat zij verder kunnen groeien. Hier kan ik me volledig in laten gaan. Hier is waar ik 100% mezelf ben, maar in de andere levensgebieden niet.

Het zit namelijk zo. Die acceptatie waar we het net over hadden, dat heb ik onder de knie voor mezelf, voor anderen en voor alles wat er op m’n pad komt. En dat zorgt voor een goede basis. Ik haal er liefde uit en geniet zo van het leven. Alleen de kracht, die heb ik naar mijn idee nog niet tot volledig ingezet. Het is en blijft een bewustwordingsproces, continu mijn energie bijsturen over wat ik wil, wat ik zeg en wat ik doe. En nu realiseerde ik me dat ik niet 100% gelukkig voelde. Ook al voel ik de energie door m’n aderen stromen, ergens zit er een kink in de kabel. Geen blokkade, maar een kink zodat er nog wel iets doorstroomt maar niet genoeg. Het gaat om mijn kracht. En gek genoeg ben ik op dit moment de kracht in m’n lichaam kwijt door Pfeiffer (toeval bestaat niet toch).

Ik heb mijn kracht niet bewust voor mijzelf en mijn geluk ingezet. Ik help er veel mensen mee en dat is echt fantastisch, alleen ben ik even mijzelf vergeten. En dat gebeurt nog wel eens. Ik sta zo open voor een ander dat ik mezelf nog wel eens vergeet. Ook een aangeleerd patroon van de trauma. Liefdevol ben ik deze aan het doorbreken. Door bewust te zijn van wat ik van mezelf aan een ander geef en dat is dan ook mijn hooggevoeligheid. Hoe wil ik deze inzetten en waarom?

Het inzetten van jouw kracht moet niet ten koste gaan van jezelf. Ook niet wanneer het om acceptatie gaat. Je moet het doen voor jezelf omdat jij dit wilt en het goed voelt. Dat ik al die tijd mijn kracht niet heb ingezet om mij goed te voelen, maar in heb gezet voor een ander zodat ik me geaccepteerd voel, is niet de manier. En dit kan ik doorbreken door er bewust anders in te gaan staan.
Voor jou is het belangrijk dat je hem inzet omdat het goed voelt, voor jou en de ander. Als het niet werkt op de huidige manier, zoek dan een manier dat het wel werkt. Als je dit niet doet, blokkeer jij je energie, stroomt je energie niet meer en ga je dit voelen in de categorieën dat ik eerder noemde. Vooral gezondheid, dus zorg goed voor jezelf voordat je een ander helpt.

Liefs Stephanie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *