In kwetsbaarheid schuilt kracht

Steeds meer mensen bloggen en schrijven over gezondheid, innerlijke rust, yoga en hooggevoeligheid. Alles is afhankelijk van elkaar en toch is zowel yoga als hooggevoeligheid nog steeds niet sociaal geaccepteerd. We leven in een wereld waar men nog te veel bezig is met de buitenkant waardoor hooggevoeligheid als zweverig wordt bestempeld en een HSP’er zijn kwetsbaarheid eerder als last beschouwd dan als kracht.

Wanneer je hooggevoelig bent, is het extra van belang te zorgen dat je goed bij jezelf kunt blijven. Als je hooggevoelig bent, sta je open voor allerlei signalen waar de meeste mensen zich niet eens bewust van zijn. Bijvoorbeeld waar de gemiddelde mens warm, neutraal en koud ervaart, voel jij het subtiele verschil van één graad.

Wanneer je kunt zien en kunt delen wat jou van binnen raakt, ben je een heel krachtig mens. Belangrijk hierbij is dat je zelf in evenwicht bent en dat wat je doet, losstaat van wat anderen hiervan zullen vinden. Zolang je nog bezig bent met de vraag of de ander iets van jou goed- of afkeurt, is datgene wat je deelt afhankelijk van een ander. Dat maakt je kwetsbaar op een zwakke manier. Wanneer je jezelf kwetsbaar opstelt door helder aan te geven wat een situatie met jou doet, geef je ook de ander de ruimte zich kwetsbaar op te stellen.

“In kwetsbaarheid schuilt kracht”.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *