Iets nieuws!

Het is een tijdje stil geweest, omdat er zoveel tegelijk kwam. Ik moest keuzes maken. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden gekomen die ik met beide handen aanpak. 

Ik was begonnen aan mijn nieuwe jaaropdracht bij Quirem Medical waar ik het logistieke proces opzet om de patiënt zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Quirem levert namelijk een product dat leverkanker geneest. Ja, echt.. geneest. Het is een eer dat ik hier onderdeel van mag uitmaken en we zo de wereld bekend maken met ons unieke product. 

Daarnaast was ik gestopt met mijn 1 op 1 coach werkzaamheden en deed ik alleen nog vrijwilligerswerk zoals maatje van ouderen en representant bij famlie- en organisatieopstellingen. Ik had even een time-out nodig. De vraag die elke keer op kwam was: waar ben ik nou echt nodig? Ik ben namelijk een ras-echte helper. Ik heb kennis, opgedaan in studies maar ook via intuitie, dat ik graag inzet om een ander gelukkiger te maken, vooruit te helpen in het leven, mogelijkheden te kunnen bieden. En daarvoor moest ik eerst mijn eigen mogelijkheden onderzoeken.

Ik vertrouwde erop dat het vanzelf zou komen en dat gebeurde. Opeens was daar de kans: de opleiding tot begeleider van familie- en organisatieopstellingen. Ik voelde dat het moment daar was en begon. Met deel 1 ben ik bijna klaar, midden juni. Deel 2 start per september. 

Al 4 jaar ben ik representant bij mijn coach die familie- en organisatieopstellingen begeleid. Zelf doe ik ook om de zoveel tijd een opstelling. Het helpt mij bij het vergaren van inzichten die ik niet krijg bij het praten met vrienden, familie op zelfs mijn coach. Woorden schieten te kort. 

Wat doen familie- en organisatieopstellingen anders?
Het geeft inzicht in je systeem van herkomst of dat van een organisatie op een manier waar het hoofd niet bij kan. Als een soort van kijkje onder het tapijt. Er zijn zoveel verhalen. Verhalen die ons bezig houden. Beschermen. Weerhouden. Elke keer als dat inzicht er is, kunnen we eindelijk op zoek naar onszelf. Of eigenlijk is het niet meer dan onszelf ontvouwen. Van binnen naar buiten. Uit de schaduw. In het licht. Leven. Gedoofd. Maar door vuur weer aan te wakkeren. Vuur dat staat voor bewustwording. En ergens wisten we het al. Al heel lang. Wie we werkelijk zijn. Alleen hadden een “veil” opgetrokken. Leven in een andere wereld. Overleven. Bescherming. Voor een ander. En voor onszelf. Gevoel niet tonen. Hard worden. Afstandelijk zijn. Totdat het niet meer kan. Storten we in. Verwarring. End of the road. Komen we achter feiten. Breken we het patroon. Bekijken onze rol opnieuw. De onvoorwaardelijke liefde. Het gebeurt altijd uit liefde. Dan dient het verhaal niet meer. En is het tijd voor een nieuw verhaal. Jij schrijft hem en niemand anders. Jij vormt hem. Jij bent hem.

JIj hebt de keuze het anders te doen. Kom je er zelf niet uit, laten we dan samen kijken welke vraag je hebt en or een familie of organisatieopstelling hierbij kan helpen. Zelf kan ik zeggen dat een opstelling zoveel inzichten geeft, niet alleen wanneer je een vraag in brengt maar ook wanneer je representant bent. Over het algemeen zijn er altijd verbindende thema’s die iedereen raken, zoals zelfliefde, oorlog, geloof, zelfvertrouwen, gescheiden ouders, overleden dierbaren.

Nu mag ik het zelf gaan doen. De eerste paar opstelligen zal ik samen met mijn coach gaan doen. Van haar heb ik ontzettend veel geleerd en dat mag ik nog blijven doen. Over de prijs moeten we het nog hebben, maar ik wil je daar al wel vast over vertellen. 

Een opstelling is niet te vergelijken met een coachgesprek. Het gaat hier niet als eerste om woorden, maar om gevoel te laten zien en dan te verwoorden. Sommige mensen zeggen dat het te vergelijken is met 10 gesprekken. Sommige mensen zeggen dat het zo veel helderheid geeft, dat er niets is wat er op lijkt. Met 1 opstelling kan je meerdere inzichten krijgen ondanks dat je maar 1 vraag stelt. Je kan dus ook meerdere opstellingen doen, maar wel is het belangrijk dat je na elke opstelling jezelf even de tijd gunt om de inzichten een plek te geven.

Een organisatieopstelling werkt exact zoals een familieopstelling alleen gaat het om bijvoorbeeld de werkplek, een team, de manager, de locatie, etc. 

Dan heb ik nog een vraag aan jullie. Zou jij representant willen zijn bij een van mijn famlie- of organisatieopstellingen? Dan zou ik graag jouw emailadres noteren en je een uitnodiging sturen wanneer er weer een aan komt. 

DETAILS
• Ik weet nog niet of er elke week, om de week of maandelijks een opstelling zal zijn. Ik ben nog bezig met de voorbereidingen dus ik houd jullie op de hoogte.
• Het is vrijwilligerswerk maar er staat koffie, thee en water klaar met wat lekkers.
• Representeren is niets anders dan luisteren naar gevoel wat je op dat moment hebt en uitspreken.
• Jij bepaald of je iemand wilt representeren. Nee zeggen en een keer overslaan mag dus ook.
• De locatie is in Zwolle. Adres deel ik in de uitnodiging.
• De tijden zullen of een ochtend zijn van 9.00-13.00 uur of van 10.00-15.00 liggend aan de hoeveelheid aan opstellingen die dag.
• Meestal zijn het 2 a 3 opstellingen wat familie en organisatie kan zijn.

Ik hoor graag wie er net zo enthousiast is als ik 4 jaar geleden. Ik zou graag met jullie werken, maar ook als je zelf een vraag hebt voor een opstelling dan begeleid ik je graag.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *