Hooggevoeligheid: mijn beleving

Iemand vroeg mij laatst om eens wat vaker over mijn hooggevoeligheid te bloggen. Het is een mooie gave, een sterke kracht maar ik dacht..oeff dat is dus met de billen bloot. Waar het eerder een enge ziekte was, is men nu nieuwsgierig. Want “hoog”gevoelig.. Hoe anders is dat van gevoelig zijn?

Mijn opvallendste “weten” is dat ik het potentieel, in de puurste vorm, van iemand kan zien zonder dat die persoon het zelf weet of er bewust van is. Ik geloof en weet dat alles vanuit liefde is gemaakt en wanneer dit wordt verstoord er op zielsniveau, dingen “mis” gaan. Dus ben ik gaan coachen vanuit mijn kracht om mensen te helpen zodat hun energie kan (blijven) stromen, de mooie momenten worden gedeeld en de liefde wordt vermenigvuldigd.

Als ik dit zo typ, kom ik over als een zacht eitje. Misschien stroomt mijn hart wel over van zachtheid en nog meer van dankbaarheid wat allemaal samenvalt met het intens diepe gevoel van leven. Dat ik zo goed ruik, hoor, zie en voel maakt dat ik gevoelig ben.. letterlijk. Ik ben voor van alles en nog wat allergisch. Alles komt 10 keer meer binnen wat ook meer energie kost. Het is continu of ik op een wip-wap zit van geven en nemen.

Ik ben graag alleen maar ook samen. Ik ben gek op muziek en van stilte geniet ik ook. Ik luister graag naar een ander en schrijf de wereld van me af. De natuur is als een groot schilderij waar ik uren naar kan kijken. Alles wat leeft is zinnig en wij zijn allemaal gelijk als je de wereld kon zien door mijn ogen.

Iedereen heeft overigens deze gave in zich maar het ligt aan het bewustzijnsniveau of je dit toe kan laten of niet. Laat het nou net zo zijn dat tegenwoordig 3 op de 5 kinderen als gevoelig persoon worden geboren en 1 op de 5 hooggevoelig. Dit betekent dat zij dan al met een bepaald bewustzijnsniveau op de wereld worden gezet. Dit zorgt voor verandering in leefwijze, de mens en de behoeftes.

De volgende blogs zal ik wat meer gaan schrijven vanuit mijn ervaringen en dingen die ik leer zodat je naast deze aspecten ook kunt lezen hoe ik in het leven sta.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *