Hooggevoelig en verliefd

De meeste HSP’ers worden gemakkelijk verliefd. Zelfs wanneer ze emotioneel gespannen zijn, vlamt de liefde sneller op. Ook weten we dat HSP’ers eerder gestresst raken door de overvloed aan prikkels. Deze toestand draagt bij dat verliefdheid sneller toeslaat. HSP’ers zijn voortdurend op zoek naar de ware liefde. De meeste HSP’ers gaan vaak van de ene liefde in de ander, om steeds maar dat fijne gevoel te hebben. Ze zoeken onvermoeibaar naar hun zielsmaatje want ze zijn overtuigd dat die ergens op hen wacht. Ze zijn een makkelijke prooi voor iemand die een klein beetje aandacht schenkt.

Het zal je vast zelf wel eens overkomen zijn dat je dacht dat diegene je soulmate was maar uiteindelijk geen passende partner bleek te zijn. Als HSP’er zie je vaak alleen de goede en aantrekkelijke kanten van je partner, maar achteraf je toch echt wel een paar mindere punten kon ontdekken. We vergissen ons vaak en dan de gedachte aan het alleen zijn, kan vaak leiden tot depressie. Grenzen stellen is hierbij ontzettend belangrijk en dit geldt naast liefdesrelaties voor alle relaties.

Ik geef je tips hoe je dit kunt doen:

○ blijf bij jezelf. Die verliefdheid is fijn maar door die roze bril en dat zalige gevoel dreigt het risico je jezelf in de ander te verliezen. Je schenkt geen aandacht meer aan jezelf, doet alles voor de ander en verliest respect voor jezelf. Hoe kan de ander je dan nog goed behandelen als je dat zelf niet meer doet?

○ houdt van jezelf. Om de liefde te kunnen vinden, moet je eerst van jezelf houden. Blij zijn met je eigen ik waardoor je beter je ruimte en grenzen bewaakt.

○ neem tijd voor jezelf. Dit heeft niets met egoïsme te maken. Blijf de dingen doen die jij nodig hebt. Een HSP’er heeft meer tijd nodig om de batrerij op te laden dan iemand die minder gevoelig is.

○ ga eerst voor vriendschap. Na een paar seconden weten HSP’ers vaak al of het goed voelt en zijn bereid hunzelf over te geven aan de ander. Vertrouw niet alleen hierop. Geniet van het groeiende vertrouwen, het ontdekken van nieuwe dingen met elkaar, het flirten en bedenk dan pas of je nog steeds je hart en ziel aan de ander wil geven.

○ maak bewuste keuzes. Haast jezelf niet en gun jezelf de tijd bewust met de tijd en de ander om te gaan. Ik heb als stel-regel 5 dates en dan even stilstaan en evalueren of het nog goed voelt.

Het kost even wat tijd maar je bent het waard!

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *