Hoe haal je het uit je hoofd?!

Daar stond ik in m’n harnas aan de grond genageld. Ik was bang voor de gevolgen wanneer ik zou zeggen wat er op mijn hart ligt. Maar met behulp van een borrel en een vriendin ging het harnas uit en gaf ik naar een vriend aan wat al een tijdje door door m’n hoofd maalde. M’n hoofd had dan ook al meerdere scenario’s uitgetekend hoe het mis kon gaan als ik eerlijk zou zijn. Maar de vraag bleef terugkomen.. wat is er dan mis met eerlijkheid?

We zijn toch allemaal op zoek naar verbinding? En dat lukt niet met een harnas aan die zo koud en onverschrokken overkomt, een muur waar niet overheen te kijken valt dan wel een masker die niets laat zien van wie we werkelijk zijn. Waarom doen we zo ons best om iets voor ons te houden? Iets niet te zeggen? Of zelfs iemand te zijn die we niet zijn?

Voor de vrouwen onder ons speelt emancipatie mee. Het is iets wat we ongevraagd meekrijgen. We worden geleerd onze eigen boontjes te doppen en de zaakjes zelf te regelen. Hoe dit ook klinkt, ingevuld kan worden en bepalend is, het is tot op zekere hoogte in ons systeem opgeslagen als patroon. Maar dit hoeft niet te betekenen dat we een man niet meer nodig hebben?

Wist je dat menig man helemaal niet houdt van de emancipatie? Dit is net als een harnas, een patroon, koud en afstandelijk waarbij hij het idee krijgt dat jij niet jezelf DURFT te zijn. Dit is wat ons weghoudt bij wie we werkelijk zijn op hartniveau.

Wie niet genoegen neemt met wie jij bent, is niet genoeg voor jou ♡

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *