Het moeilijkste dat er is..

..iemand laten gaan die dichtbij je staat. Iemand die overleden is, iemand waar je een relatie mee had of iemand die teveel energie kost in je directe kring. Vasthouden betekent jezelf onnodig kwellen. Dat laatste lijkt een keuze maar dat is het niet. Vooral voor hooggevoelige mensen is dit een must.

Wanneer je dit niet doet, wordt je langzaam leeggezogen. Je staat er als het ware open voor. Alles is energie. De persoon maar ook alles wat met die persoon te maken heeft. Om dit stukje energie los te laten, moet je iets van jezelf in vrijheid weggeven. Het kan voelen alsof er iets van jezelf dood is gegaan. Het was verwoven met jouw energie waardoor het lastig is om het te laten gaan. Wat de persoon was of had kunnen zijn, is (er) niet meer. Het is niet zo dat je de persoon moet negeren of ontwijken, loslaten betekent niet meer vechten voor of tegen de persoon zijn energie. Loslaten betekent letterlijk vrijheid, verlichting. Anders gezegd, zachter voor jezelf zijn. Jij bent genoeg! Geef hen jouw energie vanuit liefde.

Vasthouden aan deze energie is namelijk enorm zwaar, als een blok aan je been, druk op je hart. Sommige mensen gaan hierdoor van de zwaarte gebukt door het leven. Het neemt als het ware jouw energie over, oftewel je wordt leeggezogen of overgenomen. Je voelt je klein, minder zonder die persoon, denkt dat je niets bent zonder hem/haar. Mensen kunnen dit ook ervaren met materialisme. Net of ze zonder ditgeen niet waardig genoeg zijn.

Own your life! Energie kan alleen minder worden als je dit denkt. Je loopt geestelijk vast. Wanneer je vanuit je hart (vrijheid) geeft aan die persoon, wordt je niet minder maar ook niet meer. Wat je wel voelt is verlichting omdat je dit uit liefde doet.

Heb jij nog mensen, of dingen, waar je aan vast zit, waar je moeite mee hebt of wat zwaar voelt, denk dan dat je hen niet nodig hebt om genoeg te zijn, maar geef ze liefde omdat jij genoeg bent.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *