Geen tijd te verliezen

Poeh.. wat is dat toch met die tijd. Het strijkt voorbij alsof het niets is of juist alles zoals de Editors zingen “every second is a lifetime”. Je kan het niet overdoen, niet terug spoelen en weer opnieuw, niet stopzetten, niets om het tegen te houden. Dit wetende zou je toch verwachten dat men geen tijd wil verspillen en je ondertussen in die kostbare tijd ook niet druk maken, stressen, slecht voelen of verdrietig zijn. Wat moet je doen om de tijd goed te benutten?

Juist.. doen wat jou gelukkig maakt. Ik ben er een hele tijd slecht in geweest. Ik was er niet bewust van wat ik mezelf aandeed. Natuurlijk kan iedereen een momentje hebben dat het even tegen zit, maar bedenk dan dat het niets helpt om je druk te maken, te stressen, slecht te voelen of verdrietig te zijn.

Een van de mogelijkheden om jezelf te helpen bij het gelukkig zijn, is om geduld te hebben en jezelf ruimte en rust te gunnen. Dit draagt namelijk ook bij aan het bewust meemaken van de tijd. Dit kan je doen door te mediteren, yoga te doen of te wandelen. Met deze “bezigheden” gun jij jezelf peace of mind. Het is gericht op om je geest te bevrijden van zware gedachtes.

Ik heb geleerd door middel van affirmaties mijn gedachtes over mezelf positief te krijgen wat ook bijdraagt aan mijn gedrag naar de buitenwereld. Laat nou net zijn dat ook meditatie en yoga me goed af gaan. Sporten kan ook goed werken alleen ik merkte bij mezelf dat ik heel fanatiek ben en dan gaat het me niet snel genoeg. Dus ik heb me gesetteld met rustige dingen doen. Behalve muziek luisteren.. dan dans ik door de kamer en voel de energie in mijn lijf. Dat is ook bevrijdend.

Jezelf een moment gunnen, tijd & geduld, is ook een teken van liefde. Het beste voor jezelf willen omdat je het verdiend. Gelukkig zijn, omdat je het waard bent. Jouw tijd is kostbaar. Verspil het niet zinloos, niet aan iemand die het niet waard is of waar je ongelukkig van wordt. “Every second is a lifetime”, hoe spendeer jij ze?

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *