Familieopstelling: jouw systeem zichtbaar maken

Het gaat over het leren kijken naar jouw systeem. Dat kan familie zijn, organisatie of zelfs jouw lichaam, maar familie komt het meeste voor. Dit komt omdat een mens continu tussen angst en liefde en twijfel en vertrouwen schommelt. Dat is niet erg, maar luisteren wij dan naar ons ego met al zijn belemmerende gedachtes of luisteren we naar de stem van ons hart?

We leren dit door de familielijn. Opvoeding en de gewoontes geven we vaak door. Soms veranderen de normen en waarden, maar altijd is het groter geheel terug te herleiden naar de grootouders en de lijn daarachter. Soms ontstaan er verhalen maar blijkt er op de energetische laag een hele andere veronderstelling te zijn. Dát wordt er zichtbaar in een familieopstelling.

Wat je leert, wordt een gewoonte, een patroon, waar je op den duur last van kunt krijgen. Wanneer we hier niets mee doen, ontstaan er blokkades en knelpunten waar mensen vaak zelf niet uit kunnen komen. Er zijn verschillende manieren dit te doen maar dan is een zeker niveau van bewustzijn noodzakelijk. Denk dan aan: meditatie, healing wat volkomen op jou gericht is of een familieopstelling zodat zichtbaar wordt uit welk systeem jij komt. Je kunt je systeem opruimen, net zoals je een grote schoonmaak in huis houdt. Systematisch geldt dit net zo en wanneer je dit niet onderhoudt dan blokkeert de levensstroom. Maar wanneer je er al zo verwoven mee bent is het raadzaam het hele plaatje zichtbaar te maken.

Alles wat je aandacht geeft groeit en dit is van toepassing voor van alles. Onopgeruimde zaken leiden zelfs tot stagnatie waarbij het leven zwaarder voelt dan het wellicht is. Je hebt dus de keuze de stof weg te werken met liefde en vertrouwen die je hart hierbij geeft of het te laten. Bij gebrek aan positieve energie wat een schoonmaak je geeft, raak je verstrikt in je eigen web (systeem) en dan is het verhelderend om naar de energetische laag te kijken waar verhalen er niet zijn maar vanuit het hart zichtbaar wordt waar het knelpunt zit.

Het is belangrijk dat je bij het inzien van jouw knelpunt de emotie niet onderdrukt. Wanneer je er open voor staat en er naar kunt kijken en voelen wat het met je doet, laat je het als het ware een beetje los. Soms lukt het ook niet, ook ik merk dat als representant bij de opstellingen en dat geeft niet. Er is wat er is en ook dat kan je met liefde aanschouwen, accepteren en vervolgens loslaten.

In een systeem werk je op gevoelsniveau, waar je geest maar al te graag in wil springen en het wil analyseren, maar zo werkt het systeem niet. Zoals we wel eens zeggen “het is een laag onder het bestaande niveau. Alles wat niet gevoeld wordt en gezegd, komt daar aan het licht”. En dat is het ook.. we werken hiermee om mensen te verlichten. Door de zware last van oordelen, negatieve gedachtes en angst, gaan veel mensen letterlijk gebukt door het leven. Familieopstellingen helpen bij het verlichten van jouw leven. Door energetisch de “last” (wat dit ook maar mag zijn) terug te geven, leert het je om vanuit een ander standpunt naar je leven te kijken en vanuit liefde het te omarmen.

Liefs Stephanie

2 thoughts on “Familieopstelling: jouw systeem zichtbaar maken

  1. Ik heb al eens meegedaan aan een familieopstelling en het is zeer verhelderd maar ook wel zwaar aangezien ik de energie sterk aanvoel als ik representant ben van iemand anders familielid. Wel de moeite om meer zicht te krijgen op energie en zaken uit het verleden die kunnen spelen in een familiesysteem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *