Een momentje voor jezelf is nog zo gek niet

In alle drukte van de dag kun je soms vergeten om even stil te staan en je bewust te worden dat je ademt en dus leeft. Er wordt vaak gezegd dat men het gevoel heeft geleefd te worden. Gek om te zeggen maar we hebben dit zelf in de hand. Waarom gebeurt het dan toch?

Vaak is het antwoord dat werk en de drukke privé agenda dit zo van hen verlangt, echter hebben we dit volledig zelf in de hand. Wij plannen tenslotte de agenda in en zeggen “ja” tegen een vergadering terwijl het to-do lijstje niet af wordt gewerkt. Volgens mij zijn wij altijd nog degene in de driverseat en geen bijrijder. En toch gebeurt het.. laten we het gebeuren, over ons heenkomen alsof het over een ander gaat. We vinden het vaak niet nodig om even op de rem te trappen. Gunnen het onszelf in zekere zin niet.  Ik kan je vertellen..doe dat nou maar wel.

Dit gebeurt namelijk allemaal op hoofdniveau. Nog net niet rennen we als een kip zonder kop heen en weer. Uit je hoofd “stappen” en even intunen op dat moment maakt dat je alles objectief kunt zien, van een afstandje, dat je ergens uitstapt en er weer fris tegenaan kijkt en aan kan beginnen. Het momentje zorgt voor een nieuwe visie, dat het licht er net even anders op schijnt. En dat alles door even je hoofd “uit” te zetten en in te tunen op je hartniveau.

Naast dat het verhelderend kan werken, is het ook goed voor je. Mensen die bewust de tijd nemen voor zichzelf hebben meer concentratievermogen, lossen problemen sneller op en zijn minder gestresst. Probeer eens of je dagelijks 1 minuut “hier” kan zijn zodat je die kip zonder kop niet meer ziet anders dan op je bord bij het avondeten.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *