De kracht van keuzes maken

Na een goed gesprek met mijn mede-startende partner in crime, mijn bovenbuurvrouw die haar eigen yoga bedrijf aan het opzetten is, kwamen we op het punt hoe belangrijk keuzes maken is.

Eh ja keuzes hebben we elke dag, maar dat je bewust een keuze maakt, komt 9 van de 10 keer niet voor. Vooral niet wanneer het een keuze is die een stap in de onbekende richting betekent. Hoe vaak maken we een keuze om een punt te zetten achter ons verleden en 100% te kiezen voor wat we werkelijk willen? Te weinig kan ik je zeggen. Want oh…wat voelt die zekerheid, of veiligheid, goed. Dit kan in alle gevallen zo zijn; werk, liefde, etc. Waarom doen we dit?

Als ik bij mezelf ten rade ga dan is het plaatje goed, denk ik. Ja, in m’n hoofd want mijn gevoel wil allang door. Ik ben een ster in relativeren want m’n gevoel herinnert me er elke dag aan. Ik weet als geen ander dat de energie pas gaat stromen als de eerste stap wordt gezet. Dat zie ik aan de bewuste keuze om mijn eigen praktijk – Pura Potentia – op te zetten. Er is veel vraag naar authenticiteit, wat jij kunt en wilt en toch zetten we de stap niet. Veel mensen zitten vastgeroest in het bekende plaatje. Misschien is het van oudsher fatsoen of het kunnen accepteren wat goed is of juist niet kunnen accepteren dat er meer (iets beters) is. Bij mij gaat er dan een alarmbel af, want je gaat toch voor wat je wilt. Dat zegt mijn gevoel, oftewel mijn hoofd en hart zitten niet op 1 lijn.

Wat ik, en vele anderen met mij, moet doen om te zorgen dat het hoofd en hart wel op 1 lijn komen? De bewuste keuze te maken door te willen gaan (/groeien), het beste voor jezelf te kiezen en te gaan voor het ultieme geluk. Dán worden de energetische zeilen letterlijk bijgesteld en krijg je de wind in de rug.

Gek is dat niet, ja wel voor mensen die vastgeroest zitten en die herken je dan ook meteen. Ja maar… “het is fijn zo”, “het valt allemaal vast wel mee” en diegene die zeggen maar niet doen. Het is lastig los te laten, jezelf die ruimte te geven en iets beters te gunnen wat je wel gelukkig kan maken (niemand weet of dit lukt, maar als je het niet probeert dan weet je het nooit). Mijn advies is dan ook om de volgende 2 vragen te beantwoorden zodat jij je hoofd een kans geeft je hart te snappen: – wat wil ik graag, – en hoe kom ik daar.

Door het beantwoorden van deze 2 vragen kun je helderheid en ruimte creëren in je hoofd dat nodig is om de volgende stap te kunnen maken zonder het al daadwerkelijk te doen. Hierdoor sta je niet stil maar schuifel je al wat naar de keuze toe. Dit zorgt ervoor dat de energie ook al wat gaat stromen in de richting waar jij naartoe wilt. En daarmee is ďát ook een bewuste keuze!

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *