De essentie van verandering en hoe je dit kunt gebruiken in het manifesteren van jouw droomleven

Ik heb altijd gedacht dat ik veel geld nodig had om het leven te creëren zoals ik wil dat die is. Natuurlijk is geld wel handig, maar geen noodzaak. Het gaat niet eens om geld. Het is gewoon f*cking mogelijk. Alles is mogelijk. Het leven dat jij voor ogen hebt, is een verlangen en deze kun je waar maken, stap voor stap voor stap. Maar er zijn wel een paar dingen essentieel om te veranderen. De dingen die jij geleerd hebt, zul je anders moeten leren zien. Daar help ik je graag bij middels deze blog en straks ook de online cursus die nu nog in de maak is.

Bewust en onbewust
Vaak heb ik me afgevraagd wat er dag en nacht met je geest gebeurd. In de nacht slapen we en overdag doen we actief, toch? Maar wat nou als we altijd dromen? Stel dat wat je overdag meemaakt een droom is en het enige verschil met de nacht is, of je bewust bent of niet. Dat je denkt dat je overdag bewust bent, terwijl het er eigenlijk om gaat of je ruimte geeft om bewust te worden van je onbewuste. En als dat niet genoeg ruimte heeft gehad je ’s nachts gaat dromen om het alsnog te verwerken. Is dit nieuw voor je? Laat het dan even bezinken voordat je verder leest. En als je denkt, dat dit niet klopt, dan is dit misschien nog niet voor jou om te lezen. Maar als je ergens voelt, ‘interessant’ lees dan snel verder.  

Dat wat ik je net uitlegde, leren we niet op school. Daar leren we hoe we moeten leven volgens de regels, volgens de standaarden. En als je er niet in past, dan wordt het je zo geleerd dat je er alsnog in past. We leren op school hoe we moeten presteren. Hoe onze geest bewust moet leren om te presteren. We zijn er dan druk mee om de ego van een identiteit te voorzien en dat als motor te gebruiken verder in het leven in plaats van te ontdekken wat het onbewuste voor ons kan betekenen. 

Want als mens kom jij ter wereld en het enige dat je hebt is je zielservaring die in je cellen zijn opgeslagen. Tot maar liefst je 7e jaar ben je onbewust en leef je puur en alleen vanuit je gevoel. Dit vormt jouw basis; overtuigingen en patronen in je leven. Vanaf je 7e levensjaar komt het bewustzijn erbij die je bewust maakt van wat je denkt. Je krijgt een eigen wil, een eigen besturingssyteem. De opvoeding van je ouders en je ego komen er dan nog bij en dit maakt de persoon die je bent geworden. Maar je was natuurlijk al een persoon, met gevoel. Je vergeet deze ervaring die wordt opgeslagen in je lijf. Het onderbewuste is dan net als een automatische piloot.

Je lijf die direct in verbinding staat met je ziel heeft een basis gecreëerd waarop jij je leven bouwt. En veel mensen vergeten dat. Die leven hun leven met het weten vanuit het hoofd (kennis) en zijn vergeten dat het weten vanuit het hart (ervaring) bepaald hoe jij in je leven staat. 

Bewustzijn de sleutel tot verandering
Je hebt je bewust te worden van je onbewuste gedrag. Het enige hoe je daar ooit achter kunt komen, is doordat situaties blijven gebeuren, doordat er iets ergs met je gebeurt of met een dierbare of dat je opeens jezelf afvraagt wat je zelf kunt doen. Dit zijn allemaal situaties die je van je stuk brengen en je doet er alles aan om zo snel mogelijk weer je leven op orde te hebben. 

We weten vaak niet (kennis) wat we anders kunnen doen. Ik kan je vertellen dat deze capaciteit ook vrij klein is, slechts 3%. Je onderbewuste heeft maar liefs 95% van de capaciteit en we doen er zo ontzettend weinig mee. Door niet alleen kennis te blijven opdoen, maar het ook om te zetten in ervaring helpen je erbij om meer bewust te worden. 

Heb je je ooit wel eens afgevraagd of het signalen zijn die je proberen aan te geven dat het leven je niet overkomt?
Wanneer je je leven weer oppakt en er gebeurd weer wat, stel jezelf dan eens de vraag: wat is mijn rol hierin?
Vragen stellen, werkt enorm goed vooral als je jezelf realiseert dat je iets anders wilt. Wat kan ik doen om mijn leven te verbeteren?

Jij bent de creator van jouw leven
Onbewust leven dan vloeit alles uit in situaties die je overkomen. Bewust leven dan vloeit alles uit in het leven dat jij wilt creëren. Vanuit bewustzijn heb jij er invloed op. Dus als jij een verlangen hebt om je leven te veranderen, zul je je bewust moeten worden van je onbewuste gedrag. 

Wie ben ik?
Vanuit welke patronen handel ik?
Welke kennis heb ik hierover?
Welke ervaring levert het mij elke keer op?

Het is dus niet dat de buitenwereld jou meer bewuster maakt, maar jouw binnenwereld. Wat je gebeurt in je leven is slechts een trigger. Droom je veel, dan ben je veel in de nacht aan het verwerken waar overdag geen ruimte voor was. Wanneer je hier ruimte voor maakt en ervaring opdoet wat jij fijn vindt (weten vanuit het hart) kun je hier ook beter vanuit handelen. 

Als je weet dat je ziel altijd verbonden is met het hogere, dan weet je toch dat de geest maar een bijrol heeft?

En als je dit weet, dan weet je ook dat de ego een zelf gecreërde identiteit is en die je elk moment kunt aanpassen. Deze kun je ook gewoon blij maken zodat je in die hogere energie blijft. Als de geest maar slechts een bijrol heeft, dan weet je ook dat het besturingsysteem misschien wel verouderd is. Dat het niet meer staat afgesteld op NU – het moment dat alles er is – maar op het verleden en je die film elke keer afspeelt als je momenteel nog niet het leven hebt dat je graag wilt. 

Dit kun je altijd aanpassen door vanuit gevoel je beslissingen te maken en door je bewust te zijn van je gedrag. Niemand kan bepalen voor jou hoe je dit wilt hebben. Alleen jij kan dat. Jij bent de creator van jouw leven. 

Veel liefs
Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *