Succesvol zijn, komt van binnenuit

De magie zit in de kern

"Ik leer mensen hoe ze hun potentie (verder) kunnen ontwikkelen en inzetten om op een nieuwe en succesvolle manier te werken en leven."

Video afspelen

Draagvlak voor groei

Potentie als succesfactor

Mensen en bedrijven reiken vaak naar middelen dat ze niet het gewenste resultaat geeft. Dat komt omdat deze middelen gevolgbestrijding zijn. Als een bal die je onder water probeert te drukken. Succesvol zijn, komt van binnenuit. Vanuit de kern van mens en bedrijf. En om dat vrij spel te geven, je potentie (verder) te ontwikkelen, zul je wat aspecten anders moeten gaan doen (oorzaak). Ik leer je anders te kijken, anders te denken en te doen. 

Wanneer het proces soepel verloopt, krijgt de potentie vrij spel om zich te ontvouwen.

kern

Authenticiteit & potentie

De kern is het belangrijkste aspect van mensen en bedrijven. Vanuit de kern groeien ze. Het is daarom ook erg belangrijk om hier continu mee af te stemmen, ermee in verbinding te blijven. In de kern zit de intentie, de kracht, zuiverheid, unieke factor. Dit noem ik authenticiteit. En authenticiteit kun je inzetten als potentie.  

Tegenwoordig kampen bedrijven met problemen vanwege de snel veranderende maatschappij, de snelheid en gemak waarin alles beschikbaar moet zijn en de nieuwe cultuur die door de mensen mee wordt genomen het bedrijf in.

Om dan nog succesvol te zijn, pakken bedrijven vaak middelen aan om op korte termijn de knelpunten op te lossen. Dit werkt even, maar daarna ontstaan de knelpunten ergens anders. Het is net alsof je een bal onder water probeert te drukken. 

Potentie

Succes & overvloed

Met 8 jaar kennis en ervaring in proces en verandermanagement, het creëren van structuur, het trainen en coachen van werknemers en mijn sensitiviteit weet ik wat er nodig is om een sterke basis te vormen. Goedlopende processen zijn dan ook de sleutel voor groei. 

Ik vertaal processen van mensen en bedrijven naar een nieuwe manier, een plan, om er bewuster en beter mee om te gaan. En deze verandering, oftewel verbetering, is een houvast om een stap vooruit te kunnen zetten, een niveau omhoog te kunnen gaan èn een basis is om op terug te kunnen vallen wanneer het even tegen zit.

Wanneer het proces soepel verloopt, krijgt de potentie vrij spel om zich te ontvouwen.

Goedlopende processen zijn de sleutel voor groei.

Succes

Een stap vooruit, een niveau omhoog

Ik werk met het volgende 7-stappenplan:

Quick scan
Processen
Knelpunten
Stappenplan 
Communicatie
Realisatie 
Evaluatie 

Ook adviseer ik over procedures en werkinstructies en coach ik de werknemers waar mogelijk.
Ik werk interim, vanuit detachering of in loondienst. 

projecten/opdrachten
coach trajecten
eenmalige sessies

CV

Mijn potentie

Na 8 jaar te hebben gewerkt in de farmaceutische industrie ben ik een nieuwe weg ingeslagen door proces en verandermanagement met mijn rol als coach te combineren. Naast mijn 10 jaar werkervaring in Supply Chain heb ik een bedrijf in Coaching & Advies. Hierin help ik mensen naar het volgende niveau in zowel hun persoonlijke als zakelijk leven. Ik motiveer en stimuleer ze om meer uit zichzelf te halen. Als Consultant zet ik me in voor bedrijven om te adviseren in mogelijkheden voor groei. Net zoals coachen, zit ook verbeteren in de genen. Ik zie mogelijkheden voor mensen en bedrijven, ook waar knelpunten zitten en hoe deze kunnen worden opgelost.

Kenmerken
Oplossingsgericht
Positief
Inlevend en empatisch
Oog voor detail en verbeterpunten
Sterk doorzettingsvermogen
Analystisch
Verbinder
Leergierig
Teamplayer

Wie ben ik?

Over Stephanie

Ik ben 34 jaar en kom uit Wierden en woon inmiddels in Zwolle. Na MBO Marketing & Communicatie en HBO Commerciële Economie – Communicatie, ben ik in de Logistiek beland.

Eerst Grolsch, toen Abbott en vervolgens AbbVie waar ik samen in totaal 8 jaar heb gewerkt voordat ik besloot om mijn kennis als ZZPer door te geven. Vooral bij AbbVie heb ik veel geleerd, omdat het een nieuw bedrijf was. Naast mijn core job had ik 5 extra verantwoordelijkheden en deed ik veel internationale projecten waar ik er voor 4 een award heb ontvangen, inclusief een Presidential Award dat ik op mocht halen in Chicago. Ik stuur je graag mijn volledige CV toe op aanvraag

Ik paste niet langer in een hokje, zag veel meer dan managers konden begrijpen en was vaak al 10 stappen vooruit op mijn collega’s. Dit heb ik vooral gemerkt met de technische projecten en innovatieve ideeën. Ik wist het precies uit te leggen en zodoende is al menig idee ten uitvoere gebracht. 

In mijn vrije tijd ga ik graag netwerken, cursussen doen en trainingen volgen, reizen – het liefst de natuur in – wandelen in het bos of waar veel water is, naar wijn- & bierproeverijen en ben ontzettend gek op muziek in de vorm van festivals & concerten.

Consultant

FrieslandCampina

FRIESLANDCAMPINA / Consultant

Zwolle, Mei 2018 – Huidig

Op de nieuwe afdeling Medical Nutrition ondersteun en adviseer ik CMO bij de SAP implementatie, accountmanagement van de key accounts en het (verder) opzetten en structureren van processen en procedures. (Opdracht van 3 maanden.)

coach

Future of Life

FUTURE OF LIFE

Zwolle, Augustus 2017 – Huidig

  • Advisering & coaching voor MKB om gestructureerd te kunnen (blijven) groeien. Met mijn scherpe zicht licht ik het bedrijf door. Ik identificeer blokkades, adviseer oplossingen en stip mogelijke verbeterpunten en optimalisatie mogelijkheden aan in een organisatorisch en strategisch plan.
  • Transformatiecoach voor HSPers en ondernemers waarbij ik hen zowel persoonlijk als zakelijk begeleid naar een nieuwe manier van leven. Dan heb ik het over het leren hoe ze hun potentie inzetten als kracht, richting en onderscheidend vermogen.

represen-tant

Coaching in Verbinding

COACHING IN VERBINDING / Respresentant

Zwolle, December 2014 – Huidig

Representant bij familie- en organisatieopstellingen. Door middel van een thema of vraag wordt de opstelling gedaan. Het verhaal van de persoon voor wie de opstelling wordt gedaan, wordt losgemaakt van de (energetische) waarheid. Dit zorgt voor inzichten en bewustwording om vervolgens verder te kunnen. Het gaat niet om een probleem oplossen maar om een perceptie verandering. Een opstelling werkt hoe dan ook energetisch door het systeem in (mens en bedrijf).

SC Coördi-nator

Malanico

MALANICO / Supply Chain Coördinator

Nieuwleusen, Mei 2017 – Oktober 2017


Verantwoordelijk om, naast het kennen van het volledige assortiment en het kunnen verwerken van deze data, de huidige processen te verbeteren en verder te optimaliseren van A tot Z. Dit betreft ook het aan elkaar knopen van de verschillende afdelingen (van zij naar wij), documenten maken en beheren en het bedrijf naar een hoger niveau tillen op het gebied van Supply Chain (2.0).

CS Coördi-nator

Coaching in Verbinding

SOLIDPACK / Customer service Coördinator

Loenen, Augustus 2016 – April 2017

Verantwoordelijk voor het opzetten van een gestructureerde manier van werken, een samenwerking tussen CS en Planning, coördinatie van het orderproces en het administratief coördineren en beheren van de voorraden.

Several

AbbVie Logistics B.V.

ABBVIE LOGISTICS /
Customer Service Specialist t/m dec’14
Distribution Planner t/m dec’15
Supply Chain Humira t/m juli’16

Zwolle, Augustus 2012 – Juli 2016

In AbbVie had ik 5 extra verantwoordelijkheden naast mijn functie: 
· Per 8/2012: Transport Coördinator van gekoelde producten (valideren van nieuwe transport routes, beheren van capaciteit, proces optimalisatie, enz.) 
· Per 8/2012: Aanspreekpunt voor het Management Order en Demand Systeem 
· Per 1/2014: Aanspreekpunt voor Financiele Verschepings proces (Hedging) 
· Per 1/2015: Sharepoint Coördinator en beheerder van werkinstructies 
· Per 1/2015: Assistent Redacteur en ontwerper van AbbVie’s nieuwsbrief 

Verantwoordelijk voor Azië en Latijns-Amerika, specialist van Venezuela, Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland. 
Communicatie was mijn sterkste punt. Ik kon goed in discussie ook bij moelijke situaties. Ik was vooral in gesprek over het correct volgen van AbbVie’s richtlijnen, het transport, het importeren zonder problemen en elke keer mogelijk heden zoeken voor verbetering en het lokaal opslaan. 
Ook trainde ik collega’s in nieuwe processen en coachte ik nieuwe collega’s om zo snel mogelijk bekend te worden met het werken bij AbbVie.