Feelings that come back are feelings that never went away.

Vraag 4.
Wat kan ik doen om mijn emoties te verwerken?

Emotions are a slave to my thoughts and I am a slave to my emotions

Er is dus geen ontkomen aan. Emoties zijn er en horen bij het leven net zoals gedachtes. In tegenstelling tot gedachtes, kun je emoties onderdrukken alleen zorgen deze voor een blokadde in het lichaam. Het is dus nodig om emoties er gewoon te laten zijn.

Emoties wekken een gevoel en gedrag op

Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Emoties gaan echter niet alleen met subjectieve gevoelens, maar ook met lichamelijke reacties en bepaalde expressies in het gedrag gepaard. In biologische zin kan men een emotie ook definiëren als een reactie van onze hersenen op een affectieve prikkel. Ook wel bewuste beleving genoemd of mentale reflectie. 

Gevoel is nodig als verwerking van het lichaam

Gevoelens zijn nodig als de verwerking van wat er gebeurt. Gedachtes ontstaan in het hoofd en het lichaam, dat in verbinding ermee staat, verwerkt het zodat de energie vrij blijft stromen. Wanneer gevoelens worden onderdrukt, slaat het lichaam deze op om ze op een ander moment te verwerken. Echter is het vaak zo dat mensen het dan nog niet toestaan wat geestelijke en lichamelijk klachten oplevert.  

Emoties laten mensen zien dat je dichtbij jezelf staat

Het enige wat je hoeft te doen, is ze er te laten zijn. Je hoeft er niet over na te denken, je hoeft er niet over te oordelen, je hoeft ze er alleen maar er te laten zijn. Hieronder staan mogelijkheden om jezelf een handje te helpen met emoties er te laten zijn.

Wat kan je anders doen?

Emoties zijn een abstracte, metafysische gemoedstoestand. Emotionele conclusies komen tot stand in een gevoel. Dit wordt in het lichaam verwerkt en vervolgens weer naar je brein gestuurd voor het juiste gedrag. Met de volgende stappen laat jij zien dat je er geen last van hebt, je dichtbij jezelf staat en hierdoor betere keuzes kunt maken.

Laat je emoties er zijn

Voel je iets opkomen, laat het er dan zijn. Vaak denken we nog na dat het niet kan, niet mag, niet geaccepteerd wordt of raar gevonden wordt. Alleen de buitenwereld voelt niet wat jij voelt. Dus laat het er zijn.

Wuif het niet weg, lach het niet weg, maar laat jezelf zien. Wanneer je niet weg duikt wanneer er een emotie is, zien mensen niet alleen wie je echt bent maar geef je ook de ander toestemming het er te laten zijn.

Verwoord je gevoelens

Wanneer je je emoties er laat zijn, is het handig om je gevoelens te verwoorden. Zo weten mensen om je heen ook wat er met je gebeurt. Probeer vanuit jezelf uit te leggen wat je voelt, dan kan niemand zeggen dat het niet klopt of zo is, want jij voelt het. 

Of het nou schaterlachen is of huilen, dat maakt niet uit. Communicatie over emotie is erg goed omdat het ook de verwerking stimuleert van oude emoties. Zo geef laat het los in je lichaam en kan de energie weer vrij stromen.

Laat gevoel je wegwijzer zijn

Naast dat emoties dus heel belangrijk zijn – gevoel en gedrag – draagt het ook bij aan de juiste keuzes maken voor jezelf. Door het gevoel er te laten zijn en te verwoorden wat het met je doet, kun je niet alleen beter je grenzen aangeven maar ook keuzes maken die voor jou goed voelen. 

Veel mensen kiezen voor het verstand om de keuzes te laten maken, alleen deze is er om de keuzes te begrijpen en te implementeren in je leven niet om ze te maken. Dat kan je hart (je gevoel) het beste.

Ga door naar vraag 5.
Wat kan ik met mijn vragen en hoe haal ik er het meeste uit?

 

Kies voor vraag 5 en zet de volgende stap in je leven.
Zo breng je, wat je wilt bereiken, binnen handbereik.

Liever de inzichten middels een sessie ontvangen?

In verbinding zijn met je energie voor zelfvertrouwen, goede gezondheid en geluk kun je leren. Zet vandaag nog de stap door het doen van dé sessie om het verleden een plek te geven, de vloer onder het tapijt glad te strijken en jezelf zuiver in het leven te zetten.

Zo krijg je extra informatie èn hoef je het niet zelf uit te zoeken. Dit is anders dan de bestelling per vraag omdat ik via deze manier specifieke inzichten kan geven en je krijgt van mij een stappenplan. 

En als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor het traject!

Je potentie volledig ontwikkelt, je gave als kracht en dit inzetten voor jezelf en/of anderen? Het kan! Met het traject doe je 3 sessies die je helpen oude patronen te doorbreken, om te vormen en opnieuw in te zetten, jezelf sterk neer te zetten en je gave in te zetten in je leven.

  • Per vraag geef ik je inzicht in jouw verhaal, perceptie, rollen, aandachtspunten en mogelijkheden. 
  • Elke sessie plannen we met 4 weken ertussen zodat je de tijd en ruimte krijgt om het stappenplan te volgen voor de gedragsveranderingen.   
  • En ik ben & blijf bereikbaar via Messenger voor vragen en opmerkingen.