Never be a prisoner of your past. It was just a lesson, not a life sentence.

Vraag 3.
Wat kan ik leren van de dingen die mij zijn gebeurd?

Elke gebeurtenis is een les.

Sommige gebeurtenissen komen voor die je zelf niet hebt gewild. Dan is het belangrijk dat je inziet dat het niet meer dan een wijze les is. Blijf er niet in hangen maar accepteer het en maak vanaf dat moment andere keuzes. 

Gebeurtenissen zijn een gevolg. 

Soms gebeuren er ook dingen door je eigen gedrag. Je gedachtes, vormen een gevoel, dat uitloopt in gedrag en dat trekt een gebeurtenis aan. Om dit te doorbreken begin je bij het bewustworden van je gedachtes. 

Laat een gebeurtenis voor je werken.

De wet van aantrekkingskracht werkt op basis van de cirkel gedachtes > gevoel > gedrag > gebeurtenis. 9 van de 10 keer heb je er invloed op. Wordt daar bewust van.

Gebeurtenissen zijn beïnvloedbaar door keuzes.

Ga bewust om met de keuzes die je hebt. Stop met de automatische piloot. Stop ermee dat anderen voor jou de keuze maken. Stop met twijfelen. Begin met keuzes maken die voor jou goed zijn.

Wat kan je anders doen?

Wordt bewust van je gedachtes, gevoel en gedrag om de vicieuze cirkel van negatieve gebeurtenissen te doorbreken. Dit levert je niet alleen meer mogelijkheden op maar ook een fijner leven. Vaak maken mensen zich druk om niets of doen niets wanneer ze wel de mogelijkheid hebben. Dan is het fijn om het met vragen helder te maken wanneer je nou wel of niet iets kan doen als anticipatie op wanneer er iets gebeurt. Natuurlijk heb je niet overal invloed op en met behulp van de volgende vragen kun je bepalen of je in actie kan komen.

1

Is het belangrijk?

Is het voor jou belangrijk om er iets mee te doen? Of interesseerd het je niet zoveel?  

Als het belangrijk is, dan ga je door naar vraag 2. 

Als het niet belangrijk is, doe je er dus niets mee. 

2

Heb ik er invloed op?

We willen vaak dat de gebeurtenis anders uitpakt. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Daarom is de 2e vraag ontzettend belangrijk. Want wat heeft het voor een zin om je druk te maken over iets dat je niet kunt veranderen?

Heb je er invloed op? Ga dan naar vraag 3. 

Heb je er geen invloed op, laat het dan gaan.

3

Is het mijn zaak?

Dit is een vraag die vaak vergeten wordt. Ook al is het belangrijk en kun je het beïnvloeden, het kan maar zo niet jouw zaak zijn.

Als het de zaak is van iemand anders om iets met de gebeurtenis te doen en niet die van jou laat het dan gaan. 

Wanneer je je wel met de zaak bemoeit, werkt het vaak averechts.

Ga door naar vraag 4.
Wat kan ik doen om mijn emoties te verwerken?

 

Kies voor vraag 4 en zet de volgende stap in je leven.
Zo breng je, wat je wilt bereiken, binnen handbereik.

Liever de inzichten middels een sessie ontvangen?

In verbinding zijn met je energie voor zelfvertrouwen, goede gezondheid en geluk kun je leren. Zet vandaag nog de stap door het doen van dé sessie om het verleden een plek te geven, de vloer onder het tapijt glad te strijken en jezelf zuiver in het leven te zetten.

Zo krijg je extra informatie èn hoef je het niet zelf uit te zoeken. Dit is anders dan de bestelling per vraag omdat ik via deze manier specifieke inzichten kan geven en je krijgt van mij een stappenplan. 

En als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor het traject!

Je potentie volledig ontwikkelt, je gave als kracht en dit inzetten voor jezelf en/of anderen? Het kan! Met het traject doe je 3 sessies die je helpen oude patronen te doorbreken, om te vormen en opnieuw in te zetten, jezelf sterk neer te zetten en je gave in te zetten in je leven.

  • Per vraag geef ik je inzicht in jouw verhaal, perceptie, rollen, aandachtspunten en mogelijkheden. 
  • Elke sessie plannen we met 4 weken ertussen zodat je de tijd en ruimte krijgt om het stappenplan te volgen voor de gedragsveranderingen.   
  • En ik ben & blijf bereikbaar via Messenger voor vragen en opmerkingen.