I AM. 2 of the most powerful words. For what you put after them, shapes your reality.

Vraag 1.
Wat kan ik leren van mijn verhaal van het verleden?

Jij bent niet jouw verhaal.

Je hebt een verhaal aangenomen toen je van alles voelde maar het niet kon plaatsen door gebrek aan uitleg. Dit is niet naar jouw ouders te verwijten omdat zij hun best voor je hebben gehaan op hun manier, hoe fout soms dit ook is geweest.

Het was jouw bescherming.

Je hebt een verhaal aangenomen als bescherming, overleving. Vaak is het niet de waarheid, maar als kind weet je dit en als volwassene ben je er niet meer bewust van. Het is je onbewuste geworden en bouwde hierop je leven verder uit.

Je ging in overlevingsstand.

Jaren later kunnen er klachten komen waarbij je denkt dat dit toevallig gebeurt, echter komt dit voort uit het niet voelen van jouw energie. De energie die je als kind onderdrukte met jouw verhaal. 

Het verhaal zegt niets over wie jij bent.

De levensenergie die je bij geboorte had, is de pure zuivere energie die je hebt dat staat voor liefde, vrede, zuiverheid, wijsheid en geluk. Wie je bent of wilt zijn, bepaal je door hoe je naar jezelf kijkt, over jezelf denkt en wat je doet. Via je ouders en de omgeving vormt dit je opvoeding, bewustzijn en persoonlijkheid. Op volwassen leeftijd heb jij de mogelijkheid om er anders mee om te gaan, hoe jij dat wilt.

Wat kan je anders doen?

De oplossing is niet moeilijk alleen veel mensen weten niet hoe het (anders) te doen. Je hebt namelijk iets geleerd te doen. Als je het niet anders hebt geleerd, zal je het niet anders doen. Je deed wat je ouders dachten dat het beste was voor jou of wat ze jou konden geven. Maar is dit wel het beste voor jou? Het plaatje wat je ouders van je hadden, matcht dat wel met wie jij werkelijk bent? Is er genoeg ondersteuning en stimulans geweest om dit te ontwikkelen? Nee. anders was je zelf wel achter het antwoord op deze vraag gekomen: wat kan ik leren van mijn verhaal van het verleden?

Om je energie af te hechten, je verhaal een plek te geven en je te kunnen richting op de toekomst volg je de volgende 3 stappen. 

Vergeef mensen en jezelf. Je familie heb je gekregen en dat is soms niet makkelijk. Ze hebben hun best gedaan op hun manier. Wat dan heel belangrijk is hen te vergeven omdat ze het niet beter konden doen. Dat is de 1e stap om je verleden een plek te geven. En daarna vergeef je jezelf dat je het niet hebt geweten (niet wist hoe je met jezelf om moest gaan). Vergeving is een ijzersterke energie die nodig is om rust in je lichaam te krijgen.

Heb compassie voor mensen en jezelf. De relatie met jezelf is essentieel. De 2e stap om vooruit te komen is compassie hebben. Wees lief voor jezelf. Je hebt veel te verduren gehad. Ziek. Zoekende. Continu de mening van anderen horen. Jezelf niet leren kennen. 
Maak nu het mooiste leven dat je jezelf wenst. En de mensen die je niet snappen, heb compassie naar hen. Ze weten gewoon niet beter. Je hoeft jezelf niet uit te leggen, niet te verdedigen of te bewijzen, je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Als een ander niet ziet hoe mooi je bent, pas daar dan voor. Dit geeft je de ruimte om je leven te vormen.

Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren. En de 3e stap om je verleden een plek te geven is acceptatie. Eerst jezelf solide neerzetten en dan pas de ander. Vooral als je zelf nog kampt met dingen uit je jeugd, in jouw geval zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfacceptatie dat je mist. Dit zal altijd zo blijven totdat je er iets aan doet. Geef jezelf de tijd jouw leven te vormen.
Kort door de bocht gezegd: Je hebt niemand anders nodig. Jij kunt jezelf alles geven. En wanneer je dat doet ben je een magneet voor anderen. Ga bijvoorbeeld een maand bewust in eenzaamheid leven, zoveel mogelijk alleen tijd doorbrengen. Alleen dingen doen waar jij zin in hebt, zonder anderen te betrekken. Zo leer jij jezelf beter kennen. Je zult jezelf als het ware hierdoor opnieuw programmeren. 

Ga door naar vraag 2.
Wat kan ik leren van mijn pijn?

Kies voor vraag 2 en zet de volgende stap in je leven.
Zo breng je, wat je wilt bereiken, binnen handbereik.

Of kies voor één van de volgende mogelijkheden

Liever de inzichten middels een sessie ontvangen?

In verbinding zijn met je energie voor zelfvertrouwen, goede gezondheid en geluk kun je leren. Zet vandaag nog de stap door het doen van dé sessie om het verleden een plek te geven, de vloer onder het tapijt glad te strijken en jezelf zuiver in het leven te zetten.

Zo krijg je extra informatie èn hoef je het niet zelf uit te zoeken. Dit is anders dan de bestelling per vraag omdat ik via deze manier specifieke inzichten kan geven en je krijgt van mij een stappenplan. 

En als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor het traject!

Je potentie volledig ontwikkelt, je gave als kracht en dit inzetten voor jezelf en/of anderen? Het kan! Met het traject doe je 3 sessies die je helpen oude patronen te doorbreken, om te vormen en opnieuw in te zetten, jezelf sterk neer te zetten en je gave in te zetten in je leven.

  • Per vraag geef ik je inzicht in jouw verhaal, perceptie, rollen, aandachtspunten en mogelijkheden. 
  • Elke sessie plannen we met 4 weken ertussen zodat je de tijd en ruimte krijgt om het stappenplan te volgen voor de gedragsveranderingen.   
  • En ik ben & blijf bereikbaar via Messenger voor vragen en opmerkingen.