Alles is liefde

Hoe vrij ben je in de relatie? En dan bedoel ik elke relatie.. met je partner, ouders, vrienden, collega’s, buren, wie dan ook. Iedereen zal “ja” zeggen maar ik ga wat situaties met je delen waaruit blijkt dat het onbewuste gedrag vaak wat anders laat zien dan je denkt. Want vaak is het zo dat je wordt gebruikt tegen verveling, alleen goed genoeg bent voor aanvulling of leuk bent voor erbij. Of dat er eisen worden gesteld waar je aan moet voldoen. Dat noemt men voorwaardelijk liefde. Eigenlijk is een relatie niets meer dan een energetische verbinding aangaan vanuit jezelf. Als het niet goed loopt, stagneert of blokkeert dan is het ook goed om naar jezelf te kijken. Wat geef je de ander? Daar haak ik verder op in.

Ik heb mensen ontmoet die een bepaald gedrag vertonen waarbij ik merkte dat ze niet op zichzelf staand zijn. Dan ging het om voorwaarden, yin yang en 1+1=2. Maar wanneer je liefde geeft of eigenlijk liefde deelt vanuit jezelf wordt dit niet meer of minder. Je deelt het met elkaar en is dan nog steeds 1, namelijk hetzelfde. 2 personen die op zichzelf staand liefde delen.

Voorwaarden is één van de meest voorkomende blokkade op liefde. Dan gebruik je liefde als ruilmiddel of rekensom. “Als je je haar goed hebt zitten, dan vind ik je leuk.” Of “als je mijn huiswerk maakt, dan hoor je er bij.” Dit zijn zomaar wat voorbeelden, maar zo gaat het wel in het dagelijks leven. Ik denk zelfs dat 9 van de 10 mensen het niet eens doorhebben. En als dat zo is, heeft het direct raakvlak met de mate van je bewustzijn.

Ook heb ik gemerkt dat er mensen zijn die liever niet praten. “Niet zeuren, anders word ik boos.” Je zou haast kunnen zeggen dat het manipulatie is. Als je dit niet/wel doet, dan… Vaak is het dan ook zo dat ze niet bewust zijn van zichzelf. Geen benul hebben waarom ze dit gedrag laten zien en wat ze er aan kunnen doen. En dan zijn er ook nog mensen die liever niets willen, nou ja misschien 1 ding dan. Het zit zo verwoven met geen gedoe willen dat mensen zich afsluiten voor andere mogelijkheden. Dit noem ik beperkte of angstige liefde.

Vaak is het dan zo dat mensen iets in hun jeugd mee hebben gemaakt, in de opvoeding dat dit gedrag is geprogrammeerd als de fundering om de rest van het leven op op te bouwen. Het mooie is, je kan er elk moment wat aan doen. Het vervelende is, het duurt vaak lang voordat je er achter komt dat je eigen gedrag het probleem is (en het in stand houdt).

Oke, nu weet je het en dan? Het eerste wat je zou kunnen doen is om jezelf alles te geven wat je van de ander verwacht. Blijkbaar mis je ergens iets waarvan je verlangt dat de ander het aan jou zal geven. Dat is pijnlijk omdat je dit zo geleerd hebt maar je kan er wat aan doen. Je kunt opnieuw je fundering leggen, je onbewuste programmeren door de volgende stappen:

  • Word je bewust waarom je doet wat je doet
  • Kijk of het gedrag is dat vaker voorkomt (patroon)
  • Welke angst staat hier tegenover (en houdt de wipwap met het patroon in balans)
  • Wat is het ergste dat je kan gebeuren als je het patroon doorbreekt
  • De angst zit vaak in de kind-rol vast en is in je huidige leeftijd niet meer van toepassing, welke angst is dit
  • Neem de volwassene-rol aan en geef jezelf wat je van een ander wilt
  • Leer onvoorwaardelijk naar jezelf te zijn
  • Leer onvoorwaardelijk naar een ander te zijn
  • Deel jezelf volledig
  • Gun een ander alles en het komt naar je terug (karma)

Dit verbeterd niet alleen de relatie met anderen maar vooral nog de relatie met jezelf. Dit wordt namelijk uitvergroot in de relatie met anderen. Met bovenstaande stappen leer je je bewustzijn te verhogen èn anders te leren kijken naar jouw rol, anders te denken over situaties en gebeurtenissen en anders te communiceren. Je leert jezelf op een andere manier energetisch te verbinden waarbij jij maar ook de ander niet minder van wordt als de relatie eindigd. Alles wat jij bent, is dan liefde. Alles wat je deelt, is dan liefde. Daarnaast zul je merken dat deze energie magnetisch werkt en er mensen graag bij je in de buurt willen zijn.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *