"Emoties zijn data die je helpen bewust te worden."

Er zijn als het ware 2 soorten perspectieven waaruit een mens zijn keuzes maakt: liefde of angst. Oftewel; overvloed of tekort. En deze stand wordt bepaald door je mindset waaruit gedachtes stromen. 60.000 per dag! Je gedachtes staan aan het begin van de vicieuze cirkel, waarna gevoel je gedrag bepaald en je gebeurtenissen aantrekt. Naast gedachtes (ratio) is ook gevoel (emoties) enorm belangrijk in dit proces omdat je met je lichaam voelt, niet met je hoofd.

Emoties geven je feedback om te bepalen wat je wilt en niet wilt in je leven. Zonder emoties, stroomt je energie minder waardoor je veel minder voelt. En wanneer je alleen nog maar in je hoofd zit, kan het lichaam in overlevingsstand gaan: lichamelijke klachten, ziektes en zelfs kanker. Dit is te voorkomen en in zekere mate te genezen door jezelf bewust te worden wat er in jouw leven is gebeurd, wat je denkt en hoe je hiernaar handelt.

Hieronder leg ik uit wat ik belangrijk vind en waarom ik de juiste persoon voor jou ben om weer verder te komen in je leven.

In balans

Terug naar de basis

Balans is zo’n belangrijk woord al weten veel mensen niet precies wat het lichamelijk inhoudt. Dit komt omdat het pas voelbaar is, als het mis is. Dan pas worden we onszelf bewust dat er iets gedaan moet worden om die rust en balans weer te hebben. We raken uit balans doordat we op slot gaan. Hiermee bedoel ik dat het gevoel onder het tapijt wordt geschoven en we ons een verhaal aannemen die wellicht niet eens de waarheid is. We praten onszelf moed in en leven dit verhaal vanuit ons hoofd. Emoties worden hiermee vermeden, genegeerd of verdrongen. Echter zullen emoties nooit helemaal weg gaan. Nee, het probleem hiermee is dat ze altijd terugkomen op momenten dat je het niet kunt gebruiken. En elke keer als je het weer weg drukt, komt het harder terug. 

Het enige dat emoties kan oplossen, is jouw besluit om er doorheen te gaan. Om ze te voelen en begrijpen waarom je ze voelt. Dit is een proces dat maar weinig mensen zelf kunnen, omdat het begrijpen ervan balans vergt tussen hoofd en hart (= een zekere mate van bewustzijn). Omdat emoties soms als heel heftig kunnen worden ervaren, is het belangrijk dat je dit samen met iemand doet. En hoe fijn is het dan dat er iemand is die je meteen helpt om deze emoties om te zetten in een kracht

Daar kom ik in zicht.

Ik weet als geen ander hoe sterk emoties als een blokkade kunnen dienen in je lichaam waardoor je zo uit balans kunt raken dat je langzaam aan het doodgaan bent. Je twijfelt aan alles. Je weet de weg niet meer. Je denkt dat je het wel weet, maar gevoel.. je voelt niets. 

Ja, in die situatie zat ik en ik wist niet wat ik kon doen om eruit te komen. Ik werd er ziek van en moest nu veranderen. Ik kon het niet alleen dus ging ik op zoek naar informatie, naar kennis. Ik leerde van veel verschillende mensen en kwam er zo achter dat niemand eenduidig is in de oplossing. Hoe moest ik dan weten hoe hiermee om te gaan? En dat is nou juist zo belangrijk in het leven, vooral als je wilt voorkomen dat het nog eens gebeurd.  

Emoties zijn data

van overleven naar leven

COACHING
Ik kwam erachter dat emoties een bepaalde wijsheid bevatten dat je kan gebruiken om bewuster te worden van de mogelijkheden en hierdoor makkelijker keuzes kunt maken. Daar heb ik een eigen methode van ontwikkeld reset & connect waarbij ik je door middel van vragen help oude onderliggende emoties te bevrijden en ze een plek te geven. Ik laat je dat op een veilige manier doen met een bepaalde techniek zodat de onvermoede wijsheid die in emoties zit, kunt gebruiken in je leven op dit moment. Dit creëert balans tussen hoofd en hart en geeft je een stabiele basis om verder te kunnen.

CONSULTIEOPSTELLING

  • Een opstelling is een manier om persoonlijk inzicht te bieden in onzichtbare gevoelens, verhalen, verstrikkingen en onduidelijkheden. 
  • Voor organisatie kan een opstelling ook inzicht bieden in waarom een samenwerking niet goed verloopt, er geen goede sfeer hangt, er verlies wordt geleden of werknemers lijden onder een manager.
  • Een opstelling is naast het zichtbaar maken van een systeem ook een tool dat je kan inzetten bij het maken van keuzes, omdat een opstelling nooit met je hoofd wordt gedaan, maar vanuit gevoel. 

Ik help bij:
– het leren omgaan met emoties en hoe deze om te zetten in positiviteit
– het overkomen van ziekte, lichamelijke klachten of er beter mee leren omgaan
– het overkomen van depressie of er beter mee leren omgaan
– het leren van moeilijk keuzes maken
– het stoppen met twijfelen
– het minder persoonlijk maken van werkgerelateerde zaken
– meer zelfvertrouwen krijgen
– het overkomen van een scheiding en hoe je je leven weer oppakt
– het overkomen van overspannenheid of verveelheid
– grenzen aangeven 
– meer rust en balans te vinden
– beter samen te werken
– identificeren en inzetten van je potentieel

Ik bespreek graag de mogelijkheden met je door om te achterhalen wat voor jou de beste methodiek is.

Hieronder staat mijn aanbod

Persoonlijke coaching

Een open gesprek
Per Skype of ontmoeting in omgeving Zwolle
Vragen volgens mijn methode
Strippenkaart mogelijk

Strippenkaart coaching

3 x persoonlijke coaching
Per Skype of ontmoeting in omgeving Zwolle
Vragen volgens mijn methode
Praktische tips & oefeningen per gesprek

Familie-opstelling

inzicht in verstrikkingen, patronen, herhalende emoties, blokkades en (oude/ onjuiste) verhalen door middel van een vraag in te brengen.

Organisatie-opstelling

inzicht krijgen in verstrikkingen, patronen, negatieve sferen, verkeerde verhoudingen, problemen op de werkvloer door middel van een vraag in te brengen.

Consultatie-opstelling

Een blinde opstelling door verschillende facetten verborgen te benoemen en vanuit gevoel te benaderen.

Combinatie

Een gesprek + opstelling + afronding. Het plannen van de 3 facetten gebeurt afzonderlijk.