"Emoties zijn data die je helpen bewust te worden."

Bij elk mens gebeurt er iets in het leven maar bij de een heeft dat meer impact dan bij de ander. Bij de ene leidt het tot fysieke klachten en bij de ander tot mentale klachten. Denk aan een burn-out, overlijden van een dierbare, (langdurige) ziekte, ontslag, scheiding. Ook kan het zijn dat je klachten krijgt, maar niet precies de vinger erop kan leggen.

Het achterhalen van de oorzaken van de klachten en de blokkades en het opdiepen van jouw innerlijke wijsheid is waar ik je bij help door middel van een opstelling of coaching. Je zult inzicht krijgen in informatie die er altijd al was maar waar je niet bij kon of niet wist. Dit zal je nieuwe mogelijkheden bieden om te groeien. Je kan weer vrij door het leven gaan.

Hieronder leg ik uit wat ik belangrijk vind en waarom ik de juiste persoon voor jou ben om weer verder te komen in je leven.

Emoties zijn data

van overleven naar leven

COACHING
Ik kwam erachter dat emoties een bepaalde wijsheid bevatten dat je kan gebruiken om bewuster te worden van de mogelijkheden en hierdoor makkelijker keuzes kunt maken. Daar heb ik een eigen methode van ontwikkeld reset & connect waarbij ik je door middel van vragen help oude onderliggende emoties te bevrijden en ze een plek te geven en je bewust te maken wat je ermee kunt. Dit creëert balans tussen hoofd en hart en geeft je een stabiele basis om verder te kunnen.

OPSTELLINGEN

  • Een opstelling is een manier om persoonlijk inzicht te krijgen in onzichtbare gevoelens, verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. 
  • Voor een organisatie kan een opstelling ook inzicht bieden in waarom een samenwerking niet goed verloopt, er geen goede sfeer hangt, er verlies wordt geleden of je als werknemer lijdt onder een manager.
  • Een opstelling is naast het zichtbaar maken van een systeem ook een tool dat je kan inzetten bij het maken van keuzes, omdat een opstelling nooit met je hoofd wordt gedaan, maar vanuit gevoel. 

Ik help bij:
– het leren omgaan met emoties en hoe deze om te zetten in positiviteit
– het overkomen van ziekte, lichamelijke klachten of er beter mee leren omgaan
– het overkomen van depressie of er beter mee leren omgaan
– het leren van moeilijk keuzes maken
– het stoppen met twijfelen
– het minder persoonlijk maken van werkgerelateerde zaken
– meer moed en zelfvertrouwen krijgen
– het overkomen van een scheiding en hoe je je leven weer oppakt
– het overkomen van overspannenheid of verveelheid
– grenzen aangeven 
– meer rust en balans te vinden
– beter samen te werken
– identificeren en inzetten van je potentieel

Ik bespreek graag de mogelijkheden met je door om te achterhalen welke methodiek voor jou het beste is. 

Bizar en bijzonder

details van een opstelling

Vanaf december 2014 ben ik representant bij familie- en organisatieopstellingen die door mijn coach begeleid worden. Nu begeleid ik ook zelf opstellingen; familie, organisatie en consultatie. Ik heb zelf een aantal maal een familieopstelling gedaan en ondanks dat me dat zoveel inzicht bracht, bleef ik representant zijn voor anderen. Het is magisch werk en ik help er niet alleen een ander mee maar ook mezelf. 

Vorige keer nam ik mijn schoonzus mee om er bekend mee te raken. Ze werd de eerste opstelling al gevraagd om iemand te representeren en het gevoel kwam direct los. Wat magisch zei ze. Ja, dat is het zei ik.  Het mooie van dit werk is dat je er met de kop niet bij kunt. Dit is puur werken vanuit het hart, vanuit gevoel. Wellicht onwennig in het begin, maar daarna bijzonder. Ik hou ervan!

Voordat een opstelling zal plaatsvinden, zal de vraagsteller de vraag uitspreken en mensen vragen voor de familieleden. Het gaat er niet om of er iemand op lijkt. Man of vrouw maakt ook niet uit omdat ieder beide energieën heeft. Er worden mensen gevraagd iemand te representeren en je mag ook ‘nee’ zeggen.

Mijn schoonzus zei ook eerst nee, want ik weet niet hoe het moet. Dat is juist het mooie; je hoeft het niet van te voren te bedenken. Je gaat staan waar je voelt dat je moet staan of denkt dat je plek is en verwoordt als je wordt gevraagd wat er op dat moment naar voren komt. Meer is het niet. Dát maakt het bizar en bijzonder.

Vaak krijgen we terug dat er dingen worden gezegd die een familielid ook altijd zei. Of dat iemand op een bepaalde manier staat of doet precies zoals dat familielid ook deed. Niemand kent de familie, en al kent iemand ze wel, dan is het beter dat degene niet iemand representeert. Iedereen gaat er blanco in en verwoord wat die voelt.

Dat betekent ook dat alle representanten niets hoeven te weten van de verhalen, situaties of de problemen. De vraag moet duidelijk zijn en dan zal het systeem de gaten laten zien middels de representanten. Energiewerk is het, waarbij iedereen een vertrouwensband heeft om de inzichten mee naar huis te nemen maar de verhalen blijven in de ruimte.
Niemand wordt beoordeeld.
Niemand wordt raar aangekeken.
Niemand wordt iets gevonden anders dan moedig.
Iedereen heelt iets in zichzelf en is daarvoor de vraagsteller dankbaar. Dat maakt het dankbaar werk en tevens een gratis therapie sessie voor jezelf. 

Hieronder staat mijn aanbod

Persoonlijke coaching

Een open gesprek
Per Skype of ontmoeting in omgeving Zwolle
Vragen volgens mijn methode
Strippenkaart mogelijk

Strippenkaart coaching

3 x persoonlijke coaching
Per Skype of ontmoeting in omgeving Zwolle
Vragen volgens mijn methode
Praktische tips & oefeningen per gesprek

Familie-opstelling

inzicht in verstrikkingen, patronen, herhalende emoties, blokkades en (oude/ onjuiste) verhalen door middel van een vraag in te brengen.

Organisatie-opstelling

inzicht krijgen in verstrikkingen, patronen, negatieve sferen, verkeerde verhoudingen, problemen op de werkvloer door middel van een vraag in te brengen.

Consultatie-opstelling

Een blinde opstelling door verschillende facetten verborgen te benoemen en vanuit gevoel te benaderen.

Combinatie

Een gesprek + opstelling + afronding. Het plannen van de 3 facetten gebeurt afzonderlijk.