Wie wil jij zijn?

Wie in staat is naar zichzelf te kijken en te zeggen ik wil iets beters voor mezelf vinden dan waar ik nu ben, heeft het masker afgezet. Wanneer je de weg kwijt bent, tegen muren op loopt, niet lekker in je vel zit en toch bereid bent je open te stellen voor advies dan kan ik je deze geven: stel je kwetsbaar op.

Bij problemen wijzen we maar al te graag naar de ander. Maar durven we ook naar ons eigen aandeel te kijken? Te weinig kijken naar je zelf levert niet alleen problemen in liefdesrelaties op maar in elke relatie, ook die met jezelf. Waarom doen we dit?

We denken altijd van alles, maken een plaatje, krijgen er emotie bij en daar leven we naar. Maar een plaatje schetsen is geen waarheid tot dit uitgesproken wordt en je voelt dat dit klopt, dat het ook de waarheid is van een ander. Laat zien wie je bent, stel je kwetsbaar op en zeg wat je wilt, wat je wensen en behoeften zijn. Oordeel niet. Wie niet oordeelt, heeft lief.

Je kwetsbaar opstellen, niet oordelen, jezelf liefhebben, naar jezelf kijken en luisteren, heeft te maken met ruimte scheppen en je geest kalmeren. Peace of mind leidt tot een liefdevolle omgang met anderen, tot compassie, een heldere geest en in staat zijn rekening te houden met een ander zonder oordeel, zonder eisen en verwijten.

Als je erin slaagt om de onrust in je leven te verminderen, dan zul je gemakkelijker niet alleen de goede maar ook de minder goede dingen in het leven accepteren. En dat levert een betere maar ook een mooiere weg op dan waar je was ♡

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *