"M'n leven draaide 180 graden door gevoel toe te laten."

Sensitief en expressief

Ik heb een foto dat ik bij m’n vader op zijn benen zat en ma maakte een foto en ik stak net daarvoor de tong uit. Dat ben ik ūüėČ

Doordat ik jarenlang werd gepest, het risico van anders zijn, sloot ik mijn gevoeligheid af van de buitenwereld. Het was een overlevingsmechanisme dat me ver heeft gebracht maar uiteindelijke tegenwerkte. Het uitte zich in ongelukkigheid op werk, vastlopende relaties, vreemde lichamelijke klachten en toen als genadeslag voorstadium baarmoederhalskanker. Ik was op m’n 4e al doodziek geweest (longontsteking = verdriet) alleen werd ik me maar niet bewust van deze signalen. Tot het strijden werd om leven en dood.

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben en dook in de wereld van voelen. Bewust wist ik veel, maar onbewust moest er nog het een en ander zichtbaar gemaakt en gevoeld worden. Met behulp van een familieopstelling kreeg ik dit inzicht en wist ook gelijk hoe waardevol het was voor mij en de mensen in mijn systeem. Dit wilde ik vaker doen. En de volgende stap werd gezet door zelf de opleiding tot begeleider van familie- en organisatieopstelling te doen. Ik volgde modules waardoor alles zichtbaar werd, alle struggles, de onbegrepenheid. Ik blijk een alleengeboren tweeling te zijn, waar ik prenataal al een trauma heb opgelopen. Wat een inzicht. Wat een pijn, maar ook wauw, wat een vrijheid! Ein-de-lijk duidelijkheid. En dat gun ik iedereen.

Mijn coachweg

HSP Coach
Vanaf juni 2012 help en begeleid ik mensen maar ook hoogsensitieve kinderen en jongeren om vanuit gevoel innerlijke wijsheid op te diepen. Het zit van binnen alleen veel mensen, en daar was ik er ook een van, weten niet hoe je hier aanspraak op kunt maken. Ook helpt dit bij grenzen stellen, omgang met (oude) emoties en het veranderen van levensstijl. Met een simpele handeling leer ik je hoe je dit kunt doen.

Life Coach
In april 2016 ontwikkelde ik mijn eigen methode ‚Äúreset & connect‚ÄĚ omdat ik weet hoe belangrijk maar ook hoe handig vragen stellen is in coaching. Mensen worden hierdoor bewust(er) van informatie die ze wel hebben, maar niet gebruiken.

Systemisch Coach
Juni 2019 voegde ik de nieuwe methode Consultatieopstellingen toe voor inzicht in je systeem van herkomst (familie) en organisaties (werk/ ondermingen). Consultatie is namelijk advies. Alleen de manier waarop ik deze geef, is niet in woorden, maar het zichtbaar maken van verhalen, verstrikkingen, overtuigingen en onduidelijkheden. Ook helpt een opstelling bij het maken van snellere en vooral betere keuzes die ‚Äď je raadt het al ‚Äď in lijn zijn met jouw gevoel.

Bewustzijnscoaching
Omdat gevoel zoveel meer zegt en impact heeft op het leven, hou ik graag mensen een spiegel voor. Ik geef ze tools voor een andere invulling van hun dag en leg ik ze uit wat ervoor nodig is om mogelijkheden te zien die vaak voor het grijpen liggen. Alles heeft te maken met keuzes maken en vanuit welk standpunt je dit doet. Wanneer je weet hoe je dit aanpakt, geeft het je een boost in je zelfvertrouwen, het gevoel van vrijheid en geluk wat leidt tot succes in welk levensgebied dan ook.

WIJSheid

Hoogsensitiviteit is mijn potentieel. Intu√Įtie is mijn kracht. Ik weet wat werkt en niet werkt. Bij mensen prik ik door maskers heen, voel ik wanneer ze vast zitten in oude patronen en overlevingsmechanismen en wat ze nodig hebben om te stralen.¬†

Vroeger was ik altijd het meisje dat “waarom” vroeg. Zo heb ik ontzettend veel geleerd. En nog zie ik dat er meer achter zit wanneer ik doorvraag. Daarom heb ik een¬†methode ontwikkeld (het “hoe”) dat bestaat uit vragen en inzichten: Reset & Connect. (zie ook de tekst hieronder “Hoe werk ik”). Ook neem ik waar, luister ik tussen de regels door en voel ik of het klopt.¬†

Ik paste niet langer in een hokje, zag veel meer dan managers konden begrijpen en was vaak al 10 stappen vooruit op mijn collega’s. Dit heb ik vooral gemerkt met de technische projecten en innovatieve idee√ęn. Ik wist het precies uit te leggen en zodoende is al menig idee ten uitvoere gebracht.¬†

Gaandeweg voelde ik dat mijn hart een andere richting op wilde en besloot hiernaar te luisteren. Nu zet ik mijn wijsheid (ervaring + kennis) in om anderen te helpen hun leven anders of beter in te kleuren. 

Dichten & schrijven

Naast de mailing schrijf ik ook blogs en dicht ik wanneer er inspiratie is. Al vanaf kleins af aan schrijf ik verhalen over een inspirerende film of over wat ik had gezien. Ook dichten over gevoel deed ik veel. Ik tekende, schilderde en maakte van alles. Crea bea dus.

Tijdens mijn studie Marketing & Communicatie had ik mijn eigen website in Frontpage gebouwd en daar postte ik al mijn schrijfsels. Nu deel ik het voornamelijk op Facebook en via mijn eigen Blogpagina.

Hoe werk ik?

Goede vragen geven richting. Je gaat nadenken en kunt zo onvermoede wijsheid opdiepen dat je wel had, maar niet gebruikte. 

Je moet beantwoorden! Je kunt niet niet over vragen nadenken. Zo wordt je bewust(er) van jezelf. Van wat je allemaal denkt. Van wat er allemaal gebeurt. Vragen zetten je hersens aan het werk en kunnen zo die weggestopte wijsheid naar boven  halen.

Daarom coach ik via mijn eigen ontwikkelde coach strategie: reset & connect. Het zijn vragen die je helpen, die diep gaan en zo onbewuste informatie naar de oppervlakte halen. De informatie helpt je om bewust te worden van wat het nog met je doet. Deze wijsheid komt vaak nadat er iets (naars) gebeurd is. 

Ook gebruik ik de stamboom, en als mensen ervoor open staan: astrologie, waarbij ik je informatie geef die er altijd al was, maar wat maar weinig mensen gebruiken om te weten welke kansen te benutten en valkuilen te vermijden. 

Vaak leven mensen ook naar een verhaal dat is aangenomen maar niet per definitie hun verhaal is. Gevoel werd vroeger vaak onder het tapijt geschoven. Men wist niet hoe ermee om te gaan. Ze krijgen er last van door angst, verdriet, boosheid, depressiviteit, etc Met een opstelling worden de gaten in hun systeem zichtbaar en kunnen er andere keuzes worden gemaakt.. 

Ik help je graag om deze informatie elk moment in je leven beschikbaar te maken zodat je nieuwe perspectieven krijgt en mogelijkheden leert zien om je leven anders in te kleuren.

Mijn missie

Bijdragen aan het grotere geheel: mensen bewust maken van hun innerlijke kracht en hoe deze in te zetten voor hun hoogste potentieel.

Mijn doel is een liefdevollere wereld. En ik weet, die begint altijd bij jezelf. Als een mens kan ervaren hoe het is om in vrede, vrijheid en liefde te leven dan ontstaat er een hele andere maatschappij dan hoe we nu leven.

De steutel moet zelf gevonden worden, gevoeld worden, omdat anders de oplossing wordt aangereikt en men de volgende keer weer in de “gevangenis” belandt.

Door te weten wie je bent en bewust te worden van jouw onbewuste gedrag, ga je begrijpen hoe je in elkaar steekt. Wanneer je hier steeds meer van leert en je begrip hierin meeneemt doe je kennis op. En als je die kennis ervaart, heb je wijsheid in pacht die niemand anders heeft. Je bent dan ervaringsdeskundige. 

Als ervaringsdeskundige leer ik mensen over zichzelf en het leven door onderstaande vragen te stellen:

1. wie ben ik?
2. wat wil ik en wat niet en waarom?

Dit zijn levensvragen.

3. wat vind ik belangrijk?
4. waar voel ik me goed bij?

Deze vragen bepalen jouw waarden.

4. hoe wil ik mijn leven inkleuren?
5. wat heb ik daarvoor nodig?
6. wie kan mij daarbij helpen?

Dit zijn vragen die je helpen groeien. 

Elke vraag zal je richting geven welke stappen je kunt zetten om koers te zetten naar jouw fijnste leven.